PLJAČKA VEKA! OVAKO JE REAL OTEO BARSELONI TAVARESA I PROMENIO ISTORIJU: Sve je zakuvao jedan košarkaš Crvene zvezde
Foto: Starsport©

NEVEROVATNO

PLJAČKA VEKA! OVAKO JE REAL OTEO BARSELONI TAVARESA I PROMENIO ISTORIJU: Sve je zakuvao jedan košarkaš Crvene zvezde

Košarka -

Košarkaši Reala 11. put u istoriji su osvojili titulu najboljeg u Evropi.

Na putu ka trofeju "kraljevski klub" je u polufinalu F4 u Kaunasu savladao Barselonu, a jedan od najzaslužnijih bio je Valter Tavares koji je upisao 20 poena i 15 skokova.

Centar sa Zelenortskih ostrva, koji je poneo i epitet MVP-a, samo sticajem okolnosti nije završio u Barseloni, već u Realu.

Španska Marka je prenela ovu interesantnu priču.

Valter Tavares
foto: Starsport

Valter Tavares je imao predugovor sa Barselonom i trebao je da zameni Antu Tomića 2018. godine. Međutim, celu priču je pokvario Ognjen Kuzmić.

Kakve veze ima centar Crvene zvezde? Kuzmić je posle sjajne sezone u Zvezdi dobio poziv Pabla Lasa da se preseli u Real. Međutim, vrlo brzo je povredio ligamente kolena, zbog čega je propustio ostatak sezone.

To je bila inicijalna kapisla da Real krene u potragu za novim centrom. Prvi pik je bio Tavares, koji je u tom momentu igrao u SAD za ekipu Reptorsa 905 u razvojnoj NBA ligi.

Crvena zvezda, KK Crvena zvezda, Zvezda, Ognjen Kuzmić
foto: KK Crvena zvezda

Međutim, Tavaresovi agenti nisu želeli da on promeni sredinu do kraja sezone, a posle toga je njegova sudbina bila jasna - put u Barselonu.

Međutim, Real ne bi bio to što jeste da nije bio uporan. Kada im se povredio i Gustavo Ajon, ponovo su otišli po Tavaresa i poslali ponudu koja se jednostavno ne odbija - ugovor na tri godine sa platom većom od dva miliona evra po sezoni.

Tavares više nije čekao na Barselonu, potpisao je za madridski klub ugovor 7. novembra 2017. godine.

Tavares je sa Realom osvojio 11 trofeja za šest godina. Dve Evrolige, tri španska prvenstva, jedan Kup kralja i pet Superkupova Španije, za sada krase karijeru gorostasa sa Zelenortskih ostrva.

Kurir sport

Bonus video:

00:40

Real dočekan zvižducima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track