ORLIĆI ODUŠEVLJENI PLASMANOM U ČETVRTFINALE: Veliki podvig Srbije, Poljska sledeći izazov!
Foto: FSS

evropsko prvenstvo

ORLIĆI ODUŠEVLJENI PLASMANOM U ČETVRTFINALE: Veliki podvig Srbije, Poljska sledeći izazov!

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Srbije do 17 godina plasirala se u četvrtfinale prvenstva Evrope u Mađarskoj.

Srbija je u poslednjem kolu odigrala 1:1 sa Španijom i sa drugog mesta otišla među osam najboljih.

Strelac jedinog gola za našu reprezentaciju protiv Španije Andrija Maksimović sijao je od zadovoljstva po završetku susreta u Budimpešti:

"Utisci su fenomenalni, plasirali smo se među osam najboljih selekcija u Evropi. Bilo je jako važno da prebrodimo i što pre zaboravimo poraz od Slovenije. Ušli smo motivisano u duel sa Španijom, odigrali strpljivo i svih 90 minuta imali kontrolu utakmice. Osetio se još jednom timski duh koji krasi ovu ekipu od prvog dana okupljanja. Činjenica da sam tresao mreže Italije i Španije na ovom turniru nije mi toliko bitna, koliko me raduje igra cele ekipe. Svi smo zaslužni za ovaj podvig, od igrača, do selektora i članova stručnog štaba."

Orlići
foto: FSS

Jedan od najzapaženijih igrača na utakmici sa Španijom, Stefan Mitrović, kaže da je ekipa još jednom pokazala karakter, kao u kvalifikacijama kada su posle startnog poraza od Belorusije uspeli da se vrate i izbore plasman na završni turnir:

"Igrao sam pod pritiskom žutog kartona, ali sam dao sve od sebe i pomogao timu da ostavri željeni rezultat. Fenomenalan je osećaj kada na ovako važnom takmičenju ostanete neporaženi u duelima protiv dve najkvalitetnije reprezentacije. Odigrali smo timski i zasluženo prošli dalje. Na redu je Poljska, mi smo Srbija, nikoga se ne plašimo i idemo na plasman u polufinale."

Aleksandar Luković
foto: FSS

Selektor Srbije Aleksandar Luković takođe je oduševljen uspehom "Orlića".

"Još sam pod utiskom, nije lako vratiti se posle lošeg starta turnira. Svi su nekako razmišljali o porazu protiv Slovenije, a mi smo se bavili nama i pripremali za poslednje dve utakmice. Odigrali smo protiv najkvalitetnmijih reprezentacija u grupi kako treba i zasluženo otišli među osam najboljih ekipa na kontinentu. Protiv Španije smo defanzivno bili veoma korektni, ofanzivno moramo mnogo bolje, naročito protiv ekipa koje svoju igru baziraju na posedu. Ne bih voleo da se upadne u neku euforiju, skloni smo da idemo od sjaja do očaja. Moramo da ostanemo čvrsto na zemlji, da se pre svega dobro odmorimo i da što bolje pripremimo utakmicu sa Poljskom. Zahvalio bih se svim našim ljudima koji su došli u Budimpeštu da nam pruže podršku, nadam se da će ih u još većem broju u četvrtfinalnom meču koji je na programu u subotu."

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track