KOGA JE TO DEMOLIRALA ZVEZDA SA + 79 I IZBORILA FINALE: Budućnost nije za potcenjivanje, a crveno-beli deluju kao ČUDOVIŠTE
Foto: Starsport/Srđan Stevanović

u formi

KOGA JE TO DEMOLIRALA ZVEZDA SA + 79 I IZBORILA FINALE: Budućnost nije za potcenjivanje, a crveno-beli deluju kao ČUDOVIŠTE

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde demolirali su podgoričku Budućnost u dve utakmice regionalne ABA lige i na impresivan način izborili plasman u završnicu.

Luka Vildoza, Fakundo Kampaco
foto: www.kkcrvenazvezda.rs

Zastrašujuće je delovala Crvena zvezda u dva duela protiv Budućnosti. Prvi meč u Beogradu crveno-beli su rešili u svoju korist rezultatom 93:55, dok su u revanšu u Podgorici bili još monstruozniji. Kaširali su domaćina rezultatom 97:56.

Ukupno 79 plus u dve utakmice polufinala ABA lige, do sada nezabeležena razlika u regionalnom košarkaškom prvenstvu. Dominacija Crvene zvezde nije se dovodila u pitanju, a košarkaški laik rekao bi na prvi pogled da su nasuprot jednog profesionalnog tima bili amateri.

Filip Petrušev
foto: Starsport

Međutim, nije tako. Razloge debakla uprava Budućnosti moraće da traži u svojim redovima, pre svega u bivšem treneru Vladimiru Jovanoviću i lošoj hemiji unutar ekipe. Stručnjaku Petru Mijoviću treba odati priznanje, ali šok terapija protiv ovakve Crvene zvezde jednostavno nije bila moguća.

Da ne bude zabune, Budućnost je imala ove sezone izuzetnu ekipu sklopljenu od vrhunskih košarkaša. Pa, krenimo redom. Alfa Kaba je bio jedan od najboljih centara turskog prvenstva i kao takav stigao je u Podgoricu iz Gazijantepa. Erik Grin je legenda, što Evrolige, što Evrokupa. Iako na zalasku karijere, ima ogromno iskustvo i znanje iz NBA lige.

Luka Vildoza, Erik Grin
foto: www.kkcrvenazvezda.rs

Kameron Rejnolds je krilo sa iskustvom iz najjače lige na svetu, Kenan Kamenjaš nekrunisani MVP ABA Lige 21/22, kao i uvek pouzdani njegov zemljak Edin Atić. Kanađanin Trae Bel Hejns imao je izuzetnu sezonu u ACB Ligi u Breoganu, dok je Džej Džej O’Brajen najzaslužniji za osvajanje Evrokupa od strane Monaka sezone 20/21.

I to su samo stranci, plus domaći košarkaši poput Petra Popovića, Aleksandra Lazića, Alekse Ilića i Igora Drobnjaka. Ne smemo zaboraviti ni reprezentativca Srbije Marka Jagodića-Kuridžu.

Duško Ivanović
foto: Starsport/Peđa Milosavljević

E, takvu Budućnost je od košarke odučila Crvene zvezda. Najveće zasluge za dosadašnji uspeh i plasman u finale ABA lige idu na račun trenera Duška Ivanovića. Stari vuk i pravi košarkaški fanatik preneo je radnu etiku na ceo tim, koji deluje zaista moćno.

Verovatno se sada svi navijači Crvene zvezde pitaju gde bi bio tim da je Duško Ivanović bio tu pod početka sezone i da je selektirao ekipu. Šta bi bilo, kad bi bilo? Treba gledati realnost, a onda crveno-belima daje za pravo da se nadaju odbrani titule sa Kampacom, Vildozom, Petruševom, Nedovićem, Mitrovićem, Dobrićem, Martinom i ostalim vedetama u timu.

I sada, Crvena zvezda čeka protivnika koji će doći iz duela Partizana i Cedevita Olimije. Kada? To je nagradno pitanje za čelnike ABA lige, koja bez unapred određenih termina plej-ofa, kako reče legenda srpske košarke Goran Grbović zaista deluje smešno i komično.

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track