CEO SVET SE PITA: KAKO ZEMLJA SA 0,09 ODSTO SVETSKE POPULACIJE CARUJE SPORTOM? Evo u čemu je "tajna", jedan detalj je KLJUČAN!
Foto: Beta/Milan Obradović, USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia, AP/Christophe Ena

ponos srbije

CEO SVET SE PITA: KAKO ZEMLJA SA 0,09 ODSTO SVETSKE POPULACIJE CARUJE SPORTOM? Evo u čemu je "tajna", jedan detalj je KLJUČAN!

Košarka -

Srbijo, budi ponosna i zahvalna što imaš ovakvo blago!

Nikola Jokić i Novak Đoković su naš ponos, naša dika, naši najbolji ambasadori u svetu.

Dvojica najdominantnijih sportista današnjice, genijalci koji su pomerili granice sporta i svojim dostignućima zadivili čitavu planetu, dolaze iz malene Srbije koja čini 0,09 odsto svetske populacije. Ceo svet se danas pita kako je moguće da jedna tako mala, nevažna zemlja, iznedri takve asove... Šampione kakve istorija ne pamti.

Nikola Jokić i Novak Đoković
foto: STJEPANOVIC/BETAPHOTO / Sipa Press / Profimedia

U čemu je tajna?

Verovatno u istrajnosti, pobedničkom mentalitetu i neverovatnoj otpornosti koja izvire iz svih teškoća kroz koje su prolazili, a sa kojima se njihovi vršnjaci u drugim zemljama nisu nosili.

Ovi momci su sanjali velike snove i težili ka visinama. Nisu dozvolili da ih sputaju brojne prepreke na putu ka cilju. I na kraju su uspeli - dotakli su zvezde.

Čudesnom igrom sudbine, u samo dva dana, dva Srbina Novak i Nikola postali su najveći u svom sportu.

Novak je u nedelju ispisao istoriju tenisa. Osvojio je titulu na Rolan Garosu i sa ukupno 23 grend slema u karijeri postao apsolutni rekorder u muškoj konkurenciji. Stavio je tačku na čuvenu debatu o najboljem svih vremena. Dokazao je svima, ono što smo mi već znali, da je "GOAT" belog sporta.

Novak Đoković
foto: Emmanuel DUNAND / AFP / Profimedia

Nismo pošteno stigli da proslavimo Novakov uspeh, a već su stigle sjajne vesti i sa druge strane Atlantika - još jedan Srbin popeo se na krov sveta.

Nikola Jokić postao je prvi Srbin koji je kao superstar i apsolutni lider doveo svoj tim do šampionskog prstena NBA lige. Nestvarnim partijama doneo je svom Denveru prvu titulu u istoriji franšize i zasluženo poneo titulu MVP velikog finala. Baš kao i njegov zemljak Novak, uspeo je da sruši nestvarne rekorde i ispiše istoriju.

Nikola Jokić
foto: Mike Ehrmann / Getty images / Profimedia

Novaku i Nikoli danas se divi čitav svet, legende sporta pričaju hvalospeve o njima i naslovnice najuglednijih medija posvećene su ovim velikanima. Ko bi mogao da pomisli da će takvu slavu steći dva momka iz tamo neke nebitne, malene Srbije?!

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track