OTVORENA SEZONA KAJANJA ZBOG JOKIĆA: Partizanu je bio DEBEO, Budućnost ga je oladila, a Zvezda nije imala dovoljnu želju i veru!
Foto: AP Photo/David Zalubowski

NBA

OTVORENA SEZONA KAJANJA ZBOG JOKIĆA: Partizanu je bio DEBEO, Budućnost ga je oladila, a Zvezda nije imala dovoljnu želju i veru!

Košarka -

U novom serijalu Kurira donosimo vas čudesne priče o Nikoli Jokiću i njegovom životnom putu.

Ovo je deo posvećen kajanju košarkaški velikana sa ovih prostora. Tema: Ponuđen vam je Nikola Jokić.

Budućnosti nije zanimljiv, za Partizan je debeo! Zvezda nije imala dovoljnu želju da ga angažuje...

Svi najveći klubovi na ovim prostorima iz tog perioda "uspeli" su da ispuste Jokića. Propust koji ih je debelo koštao.

- Mogu sad izmišljati i petljati, ali biću iskren. Jednostavno, nisam ga video, nisam ga primetio. Znam da su mi ljudi koji su obavljali posao skauta u Partizanu rekli za njega da je debeo i da se ne isplati dovoditi ga. Sad mi je jako krivo. Taj previd samo govori o slabosti u strukturama Partizana. Dok je nama Jokić bio debeo, Miško Ražnatović ga je prepoznao i odveo u Megu. Užasno mi je žao zbog toga - otvoreno je pričao Duško Vujošević.

Duško Vujošević
foto: @starsport

U Podgorici takođe nisu videli ništa posebno u Jokiću, iako je on bio ponuđen i njima u tom periodu. Što se Zvezde tiče, oni jesu bili zainteresovani, ali na tome je sve ostalo.

Da je bilo koji od ova tri kluba verovao da u Nikoli postoji bilo kakav potencijal, sigurno bi ga angažovao, jer u tim godinama za njega im gotovo nije bio potreban nikakav ozbiljniji novac.

Denver, Majami, NBA, Nikola Jokić
foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Međutim, pitanje je da li bi za Jokićev razvojni put bilo dobro da je došao u neku sredinu gde bi sedeo na klupi. Ovako, dva treninga u Megi bila su dovoljna tamošnjim stručnjacima da u Nikoli vidi nebrušeni dijamant i označe početak brušenja.

Nikola Jokić je danas najbolji košarkaš na svetu. I to ubedljivo najbolji. Njegov životni put biće inspiracija za brojne mališane širom sveta. Ono što je Jokić postigao je potpuno čudesno. Istina, imao je neverovatan talenat, ali da će biti broj jedan na planeti? Vera i rad čine čuda. Nikola je najbolji primer toga.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track