SRBIN ZVANIČNO NA KLUPI BIVŠEG NBA ŠAMPIONA! Rajaković: Ponosan sam! Ovo mnogo znači SRPSKOJ KOŠARCI!
Foto: Chris Young / Zuma Press / Profimedia

svaka čast

SRBIN ZVANIČNO NA KLUPI BIVŠEG NBA ŠAMPIONA! Rajaković: Ponosan sam! Ovo mnogo znači SRPSKOJ KOŠARCI!

Košarka -

Srpski košarkaški stručnjak Darko Rajaković zvanično je predstavljen kao novi trener Toronto Reptorsa.

Rajaković je odmah po imenovanju na mesto trenera bivšeg NBA šampiona poručio da je ponosan na sebe i da ovo znači srpskoj zajednici u Torontu i našoj košarci generalno.

"Hvala vam mnogo. Moram da malo stanem. Ovo je neverovatno. Sada se osećam kao patka koja na površini vode izgleda kao da je sve kul, ali moja stopala ispod površine samo rade. Veoma sam uzbuđen", rekao je Rajaković i dodao:

"Ovo mi mnogo znači, kao i srpskoj zajedinci ovde u Torontu. Mnogo ljudi mi se javilo. Mnogo znači mojoj porodici u Srbiji i celoj košarkaškoj zajednici u Srbiji. Počeo sam sa trenerskim poslom kada sam imao 16 godina i sada 27 godina kasnije dobio sam šansu da budem glavni trener neverovatne organizacije i da živim u neverovatnom gradu. Ponosan sam što sam ovde".

Rajaković je rođen u Čačku 1979. godine.

Pre dolaska u Toronto bio je pomoćnik u Memfisu od 2020. godine. Pre toga je kao pomoćnik radio u Oklahoma Sitiju od 2014. do 2019., a jednu sezonu je proveo u Finiksu.

Rajaković je bio trener u mlađim selekcijama Borca iz Čačka i Crvene zvezde, a prvi klub u Americi mu je bio Tulsa u razvojnoj ligi.

Rajaković je drugi Srbin na čelu jedne NBA ekipe. Pre njega je to bio Igor Kokoškov, koji je vodio Finiks Sans.

Kurir sport/B92

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track