KRAJ! Stefan Marković odlazi u penziju, protiv Partizana odigrao poslednji meč
Foto: Starsport

bogata karijera

KRAJ! Stefan Marković odlazi u penziju, protiv Partizana odigrao poslednji meč

Košarka -

Bek Crvene zvezde i nekadašanji reprezentativac Srbije Stefan Marković u četvrtak uveče u "Štark areni" odigrao je poslednju utakmicu u karijeri.

Partizan je u petom meču finala plej-ofa ABA lige pobedio Crvenu zvezdu i rezultatom 3-2 posle deset godina osvojio regionalnu titulu, a duel u prepunoj dvorani na Novom Beogradu bio je oproštajni za 35-godišnjeg košarkaša.

Marković se u novembru 2021. vratio u rodni grad i postpisao je ugovor sa klubom sa Kalemegdana. Sa crveno-belima je po dva puta bio prvak Srbije i osvajač Kupa Radivoja Koraća i jednom ABA lige.

Profesionalnu karijeru počeo je u Atlasu, a igrao je još za Hemofar, Beneton, Valensiju, Banvit, Unikahu, zenit iz Sankt Peterburga, Himki, Virtus iz Bolonje i Crvenu zvezdu. Sa Virtusom je 2021. osvojio prvenstvo Italije.

Marković je sa reprezentacijom Srbije bio drugi na Olimpijskim igrama 2016, Svetskom prvenstvu 2014. i prvenstvu Evrope 2009, a sa selekcijom do 19 godina ima zlatnu medalju na Svetskog šampionata 2007. u Novom Sadu.

Crveno-bele će napustiti Luka Vildoza koji ide u Panatinaikos, Ognjen Dobrić karijeru nastavlja u Virtusu, Fakundo Kampaco je odavno viđen u Realu, dok bi Filip Petrušev mogao u Filadelfiju.

(Kurir sport/Sport klub)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track