NISMO U PRVIH PET FAVORITA! FIBA daje premale šanse košarkašima Srbije na Svetskom prvenstvu - ovako nešto se dugo nije dogodilo!
Foto: Kamaryt Michal / ČTK / Profimedia

neočekivano

NISMO U PRVIH PET FAVORITA! FIBA daje premale šanse košarkašima Srbije na Svetskom prvenstvu - ovako nešto se dugo nije dogodilo!

Košarka -

Košarkaška reprezentacija Srbije ne nalazi se među glavnim favoritima za osvajanje predstojećeg Svetskog prvenstva.

Bar tako kaže Međunarodna košarkaška federacija (FIBA), prema kojoj najviše šansi za zlatnu medalju na Mundobasketu imaju košarkaši Španije.

Na drugom mestu se nalazi Francuska, potom Australija, Slovenija, Kanada i Nemačka, dok Srbija zauzima šesto mesto.

- Srbija u svom timu ima Nikolu Jokića, koji je verovatno u ovom trenutku najbolji igrač sveta. Srbija je pre četiri godine bila glavni predent za titulu na SP, ali je na kraju završila na petom mestu. Ova selekcija je trebalo da juriša na titulu na OI u Tokiju, ali nije uspela da se kvalifikuje za ovo takmičenje. Srbija je prošle godine eliminisana od Italije u četvrtfinalu EP, a u ovom trenutku je nemoguće znati šta se može očekivati od ovih momaka - navodi se na sajtu FIBA.

Podsetimo, Mundobasket se igra od 25. avgusta do 10. septembra u Japanu, Indoneziji i Filipinima, a naši košarkaši nalaze se u grupi B zajedno sa Južnim Sudanom, Portorikom i Kinom.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track