PARTIZAN UŠAO U TRKU ZA MIROTIĆA: Crno-beli kradu najveću Zvezdinu želju?
Foto: Nikola Krstic / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nikola na meti kluba iz Humske

PARTIZAN UŠAO U TRKU ZA MIROTIĆA: Crno-beli kradu najveću Zvezdinu želju?

Košarka -

Nikola Mirotić jedan je od najtraženijih košarkaša ovog leta.

Iako još uvek ima ugovor sa Barselonom, dve strane su bliže tome da raskinu saradnju. To je otvorilo prostor za druge klubove, pa se tako Mirotić povezivao sa Monakom, Olimpijakosom, ali i Crvenom zvezdom.

Međutim, kako Sport klub saznaje, u trku se uključio Partizan, a prema saznanjima ima bolju poziciju od večitog rivala.

Mirotić ima još dve godine ugovora sa Barselonom vrednog oko 10 miliona evra. Klub bi da raskine ugovor, a ima rok do 1. jula da postigne dogovor sa najskupljim igračem Evrope, jer bi posle toga njegov ugovor bio uključen u budžet kluba.

Čak i da ugovor bude raskinut nakon tog datuma, Barsa bi morala da plati znatno veće takse, a dve strane još nisu blizu dogovora iako predsednik kluba Đoan Laporta veruje da je moguć kompromis.

Monako i Olimpijakos imaju preduslov za dolazak Mirotića. Da jedan igrač iz sadašnjeg sastava napusti klub. Kada je u pitanju tim Saše Obradovića, onda je to Donte Hol, za koga je zainteresovan Portland.

Olimpijakos je bio zainteresovan, ali postoji uslov da Saša Vezenkov ode u Sakramento Kingse. Kako nema trenutno pomaka u tom smeru, a Kingsi su obnovili ugovor sa Harisonom Barnsom, neizvestan je put Mirotića u Atinu.

Ostaju dakle večiti rivali, a Sport klub piše da je Partizan trenutno ispred Zvezde za angažovanje Mirotića.

Ukoliko se pokaže istinitom vest o Mirotiću i Partizanu, na taj način će biti potvrđena izjava predsednika kluba Ostoje Mijailovića da će crno-beli u narednoj sezoni za cilj imati plasman na Fajnal-for.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track