JOKIĆ NE IGRA ZA SRBIJU! Šampion NBA lige doneo odluku! Reprezentacija bez najboljeg košarkaša planete mora na Svetsko prvenstvo
Foto: Kamaryt Michal / ČTK / Profimedia

ŠOK

JOKIĆ NE IGRA ZA SRBIJU! Šampion NBA lige doneo odluku! Reprezentacija bez najboljeg košarkaša planete mora na Svetsko prvenstvo

Košarka -

Najbolji srpski košarkaš Nikola Jokić, NBA šampion i MVP finala iz prethodne sezone, neće biti u sastavu reprezentacija na predstojećem Svetskom prvenstvu!

Iako je tokom prethodnih nedelja postojala nada da bi najbolji NBA igrač mogao da se pojavi u dresu reprezentacije, više nema dileme o tome.

Kako "Mozzart sport" saznaje, Nikola Jokić je doneo odluku da ne igra Svetsko prvenstvo u Japanu, Indoneziji i Filipinima, gde će naša reprezentacija pokušati da obezbedi plasman na predastojeće Olimpijske igre u Parizu.

Nikola Jokić
foto: Starsport

Po navodima ovog portala, čelni ljudi Košarkaškog saveza Srbije su danima ubeđivali nikolu Jokića, a u akciju je bio uključen i Bogdan Bogdanović koji je novi kapiten srpske reprezentacije.

Ipak, uspeha nije bilo, pošto je odluka Nikole Jokića da ne nastupi za reprezentaciju ovog leta konačna.

Time se povećava broj igrača koji propuštaju obaveze u nacionalnom timu - vladimir Lučić je povređen, nikola Kalinić je tražio pauzu zbog nagomilanih povreda, a dres reprezentacije verovatno neće obući ni Vasilije Micić koji se iz evropske seli u američku košarku.

Selektor Svetislav Pešić u ponedeljak u 16 časova saopštiće širi spisak reprezentacije.

Kurir sport/Mozzart sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track