BOGI JE UŽIČKI JOKIĆ: Užičani ponosni na Bogoljuba Markovića, šampiona Evrope
Foto: Privatna arhiva

član zlatne mlade reprezentacije

BOGI JE UŽIČKI JOKIĆ: Užičani ponosni na Bogoljuba Markovića, šampiona Evrope

Košarka -

U Užicu se celo jutro priča o “malom” Bogoljubu Markoviću - Bogiju iz Užica, mladom članu tima košarkaške reprezentacije, koja je u nedelju osvojila Evropsko prvenstvo.

- Bogi je užički Jokić! Bogi je naš car! – kliču Bogoljubovi vršnjaci, ali i oni stariji koji ne kriju zadovoljstvo što je njihov sugrađanin član zlatne mlade reprezentacije.

I u porodici Marković su svi ponosni na Bogija. Gledaju i navijaju svim srcem. Njegova sestra Mina je posebno ponosna na svog brata.

- Srećni smo što mu dobro ide jer znamo da je košarka njegovo glavno životno interesovanje i da ulaže sve svoje snage da bude što bolji. Retko, zbog obaveza na fakultetu i napetosti dok ga gledam, idem na utakmice. I roditelji i ja osećamo kada mu je teško i kada je situacija na terenu napeta, pa se molimo da bude dobro i uspešno – kaže Mina.

Bogoljub Marković, košarkaši
foto: Privatna arhiva

Raduje se svakom njihovom susretu.

- Bogoljub ima veoma malo slobodnog vremena, celo leto je proveo na pripremama. Ima samo par dana pauze i počinje nova sezona. Svima nam mnogo nedostaje i volimo svaki trenutak koji možemo sa njim da provedemo – dodala je Bogijeva sestra.

Njegovi vršnjaci sećaju se Bogija kada je svoju sportsku karijeru počeo kao golman u dečijim selekcijama FK Sloboda.

- Bio je najviši od nas, pa logično da je bio golman. Sva sreća te je to napustio i počeo da trenira košarku. Jako smo ponosni na njega. On je užički Jokić i nadam se da će jednog dana zaigrati u NBA – kaže jedan od drugova sa fudbala iz rane mladosti.

Bogoljub Marković je rođen 2005. godine. Igra u KK “Mega”, gde je došao 2021. godine i već je u prvoj sezoni u mlađim selekcijama kluba osvojio tri titule, juniorsku Evrologu, juniorsku ABA ligu i titulu prvaka Srbije u kadetskoj konkurenciji.

Užičanin je ovog meseca potpisao prvi profesionalni ugovor sa ekipom Mege.

U februaru mu je ukazana velika čast i učestvovao je na trodnevnom kampu Košarke bez granica u Solt Lejk Sitiju.

Bio je jedan najkorisnijeg igrača Juniorske lige Srbije, i početkom godine je debitovao i za prvi tim Mege u utakmici 17. kola ABA lige protiv Cibone.

Prošle godine sa Megom je osvojio juniorsku Evroligu i izabran je u idealnu petorku.

Z.G. / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track