NOVI PROBLEM ZA PEŠIĆA, ALI TU SU I LEPE VESTI! Jaramaz otpao sa spiska za Mundobasket, ali su se ovi momci priključili Orlovima!
Foto: {starsport

PROBLEM ZA SELEKTORA

NOVI PROBLEM ZA PEŠIĆA, ALI TU SU I LEPE VESTI! Jaramaz otpao sa spiska za Mundobasket, ali su se ovi momci priključili Orlovima!

Košarka -

Srpski nacionalni tim se okupio 24. jula i dan kasnije započeo uvodne treninge u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo.

Uvodna tri dana, do početka zvaničnih treninga protekla su u individualnom radu i ispunjavanju komercijlnih obaveza prema sponzorima koji daju vetar u leđa reprezentaciji Srbije i samom košarkaškom savezu naše zemlje.

U odnosu na prvi dan okupljanja tima, „Orlovi“ su jači za dolazak Stefana Jovića koji se priključio treninzima, kao i Filipa Petruševa koji je usled nepredviđenih prirodnih okolnosti u Grčkoj imao problem sa putovanjem, pa je stigao u Staru Pazovu dva dana kasnije nego što je planirano.

00:38

NOVI PROBLEM ZA PEŠIĆA, ALI TU SU I LEPE VESTI! Jaramaz otpao sa spiska za Mundobasket, ali su se ovi momci priključili Orlovima!

Usled povreda sa kojim su i ušli u reprezentativne obaveze ovog leta, Ognjen Jaramaz i Aleksej Pokuševski neće moći da se priključe timu i budu u konkurenciji za konačnih 12 „Orlova“ na Svetskom prvenstvu.

O stanju Jaramaza i Pokuševskog, prof. dr Dragan Radovanović kaže:

Ognjen Jaramaz se javio na fakultativne treninge Reprezentacije sa povredom stopala koje je dobio tokom poslednjih utakmica prošle sezone u Bajernu. Posle dijagnostike koju smo uradili utvrđena je definitvna priroda povrede zbog koje Jaramaz nije ni započeo treninge ali je u Kampu u Staroj Pazovi bio na redovnim terapijama. Kako je za saniranje povrede potrebno još neko vreme Ognjen Jaramaz nije u mogućnosti da ove godine bude sa Reprezentacijom na Svetskom prvenstvu

Aleksej Pokuševski, je dobio povredu ramena na treningu svog kluba, zbog koje se intenzivno leči i rehabilituje u SAD i Atini. Kako je za saniranje povrede i početak treninga sa timom Pokuševskom potrebno još nekoliko nedelja, on nije u mogućnosti da se priključi Reprezentaciji za ovu akciju, istakao je Radovanović

Zdravstvene problema u prvoj nedelji priprema srpskog nacionalnog tima imaju Uroš Trifunović i Alen Smailagić, ali je situacija sa njima drugačija i njihov povratak u pun ritam se očekuje uskoro. O njihovom stanju je prof. dr Radovanović izjavio:

– Alen Smailagić se javio na prozivku Reprezentacije sa znacima virusne infekcije koja je sada u sanaciji. Očekuju se rezultati završnih ispitivanja i da se on posle toga priključi Reprezentaciji u kampu u Staroj Pazovi.

– Uroš Trifunović je tokom čitave klupske sezone povremeno osećao tegobe u stopalu koje su se javile i sada, nakon prvog treninga Reprezentacije. Uroš trenutno ide na terapije, uz prilagođene kondicione treninge, zaključio je Radovanović

Svoje reprezentativne drugove, u Staroj Pazovi je danas posetio Aleksej Pokuševski koji je za sajt KSS izjavio:

Veoma sam srećan kada se nalazim u društvu saigrača iz reprezentacije, ali istovremeno i tužan jer neću biti u mogućnosti da se njima i selektoru stavim na raspolaganje ovog leta. Nadao sam se da će sanacija povrede ramena ići brže od prvobitno predviđenog i da ću moći da budem deo tima Srbije, ali ipak su se one manje optimistične prognoze ispostavile kao tačne. Reprezentaciji želim svu sreću i nadam se da će nas obradovati dobrim igrama i dobrim rezultatima u Manili.

Reprezentacija Srbije će 1. avgusta odigrati trening utakmicu protiv reprezentacije BiH, a prema dogovoru, ona će biti zatvorena za javnost i izveštaj sa meča neće biti javno dostupan.

Dva dana kasnije, „Orlovi“ igraju još jedan trening meč zatvorenog tipa, a rival našeg tima biće selekcija Poljske.

Treći trening meč zatvorenog tipa koji je 5. avgusta trebao da bude odigran protiv Crne Gore u Podgorici je otkazan od strane domaćina iz tehničkih razloga.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track