KOGA NEMA BEZ NJEGA SE MOŽE! Direktor lige Milija Vojinović o nedolasku Crvene zvezde na Superkup ABA: Odgovornost je na klubu
Foto: ABA League/Dragana Stjepanović

Borba za prvi trofej u sezoni

KOGA NEMA BEZ NJEGA SE MOŽE! Direktor lige Milija Vojinović o nedolasku Crvene zvezde na Superkup ABA: Odgovornost je na klubu

Košarka -

Od ponedeljka do srede u Podgorici će biti odigran Superkup ABA lige.

Za prvi trofej u sezoni boriće se osam ekipa. Obično su to najbolje plasiranih osam iz lige minule sezone, ali ovog puta to nije slučaj pošto Crvena zvezda ne učestvuje.

Sportski direktor lige Milija Vojinović je objasnio čija je odgovornost.

"Prošle godine, 14. septembra na Skupštini u Baru je doneta odluka da se odigrava Superkup pred početak sezone 23/24. Po pravilnicima ABA lige, prvih osam ekipa učestvuje u Superkupu. Crvena zvezda je nas obavestila pre mesec dana da su oni preuzeli neke obaveze, nisam siguran da su te obaveze preuzeli duže od godinu dana zbog prisustva stručnog štaba na seminaru trenera i turnira, koji igraju negde u Evropi. Na ovom turniru ovde učestvuju ekipe koje imaju trenere i učesnici su Evrolige i Evrokupa, tako da su oni ovde prisutni. Bez ikakvih problema mogu da kažem da je odgovornost na klubu koji ovde nije došao. Koga nema, bez njega se može", poručio je Vojinović.

U četvrtfinalu, snage će odmeriti, Cedevita Olimpija i Igokea, Partizan i Mega, Budućnost i Zadar, odnosno SC Derbi i FMP Železnik.

Superkup će otvoriti Cedevita Olimpija i Igokea (12 časova), sledi duel između Partizana i Mege (15), Budućnosti i Zadra (18), odnosno FMP Železnika i SC Derbija (21).

Superkup regionalne lige je poslednji put odigran 2019. godine kada je trofej osvojio Partizan.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track