KO JE HRVAT KOJI JE "OTEO" TROFEJ PARTIZANU? Borna Kapusta košarku zavoleo zbog oca, kuću NAPUSTIO već u školskim danima!
Foto: FOTO: ABA liga / Dragana Stjepanović

sve je iznenadio

KO JE HRVAT KOJI JE "OTEO" TROFEJ PARTIZANU? Borna Kapusta košarku zavoleo zbog oca, kuću NAPUSTIO već u školskim danima!

Košarka -

Košarkaši Studentskog centra šokirali su Partizan u finalu ABA Superkupa, slavili su rezultatom 83:81 i stigli do trofeja.

Sve su iznenadili Podgoričani, a heroj je bio Borna Kapusta koji je pogodio trojku za pobedu. Ko je Hrvat koji je "oteo" trofej Partizanu i šokirao četu Željka Obradovića?

Borna Kapusta rođen je 24. jula 1996. godine u Koprivnici i prve košarkaške korake napravio je još u vrtiću kada je sa ocem Borisom, koji je bio trener u lokalnom timu dolazio u halu i šutirao na koš.

Uz oca je, dakle, zavoleo košarku, od šeste do 15. godine trenirao je u Koprivnici da bi tada napustio kuću i prešao u Križevicu gde je proveo dve godine. Posle Križevice usledila je selidba u Zabok, tu je proveo tri godine i u poslednjoj je bio najbolji asistent šampionata Hrvatske.

Borna Kapusta
foto: FOTO: ABA liga / Dragana Stjepanović

Na veliku scenu došao je preko Gorice i Cibone, a tek sada se očekuje da eksplodira i to na krilima sjajnih partija u ABA Superkupu. Što se tiče reprezentacije, Kapusta je osvojio dve medalje sa mlađim selekcijama, 2014. je uzeo bronzu sa U18 selekcijom Hrvatske na Evropskom šampionatu u Turskoj, dok je godinu dana kasnije osvojio svetsko srebro sa U19 timom u Grčkoj. Sada je povremeni član seniorske reprezentacije Hrvatske.

Borna ima i sestru Laru koja se takođe bavila košarkom.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track