KOJE SATOVE NOSE SRPSKI KOŠARKAŠI? Jedan brend DOMINIRA, nećete verovati čija "čuka" je NAJSKUPLJA!
Foto: Meng Yongmin / Xinhua News / Profimedia

zanimljivo

KOJE SATOVE NOSE SRPSKI KOŠARKAŠI? Jedan brend DOMINIRA, nećete verovati čija "čuka" je NAJSKUPLJA!

Košarka -

Da li ste se ikada zapitali koje satove nose srpski košarkaši?

Četa Svetislava Pešića vratila se sa Mundobasketa sa srebrnom medaljom oko vrata, a na čuvenom Balkonu gde im je priređen doček, Bogdanović i ekipa pokazali su javnosti koje ručne satove nose.

Portal "Sat na ruci", specijalizovan upravo za pomenutu temu, otkrio je koji brend dominira među "orlovima". Većina srpskih košarkaša na ruci nosi različite modele Roleks satova, a verovatno nećete pogoditi čija "čuka" je najskuplja...

Svetislav Pešić

Selektor Srbije na ruci je tokom čitavog Mundobasketa nosio Rolex GMT-Master II ref. 126710BLRO na Oyster narukvici čija je tržišna vrednost oko 19.000 evra.

Bogdan Bogdanović

Kapiten "orlova" je, poput selektora Pešića, takođe fan Roleksa i na ruci nosi model Rolex GMT-Master II ref. 126720VTNR na jubilej narukvici i sa crno-zelenim keramičkim bezelom.

Njegova tržišna cena je oko 24.000 evra, dok je u radnji 11.150 evra.

Aleksa Avramović

Osvojio je srca navijača Aleksa i definitivno je čovek o kom se najviše priča posle Mundobasketa.

Košarkaš Partizana u svojoj kolekciji ima Rolex Submariner ref. 126610LN sa funkcijom datuma i prečnika 41mm i njegova cena je 10.200 evra.

Marko Gudurić

Mogao je Gudurić da postane heroj Srbije, ali mu je zadrhtala ruka u finišu finalnog meča protiv Nemačke, te je promašio otvorenu trojku kojom bi se "orlovi" potpuno vratili u igru.

Promašaj ćemo mu oprostiti, ući će neki sledeći pokušaj, a upravo na ruci koja je zadrhtala Gudurić van terena nosi sat Zenith Chronomaster Sport sa belim brojčanikom prečnika 41mm, proizveden u čeliku.

Njegova vrednost je 10.000 evra.

Nije ovo jedini sat koji Gudurić ima u kolekciji, pa se tako na Balkonu pojavio sa modelom Rolex Daytona ref. 116500LN kog više nema u proizvodnji, a njegova vrednost iznosi 29.000 evra.

Nikola Milutinov

Na ruci Nikole Milutinova zasijao je Audemars piguet Royal Oak Offshore ref. 26420SO – čelični 43mm veliki AP sa crnim keramičkim bezelom i svetlo sivo-zelenim mega-tapiserija brojčanikom čija je vrednost 38.000 evra. Ipak, Milutinov nije prvi na listi kada je vrednost satova u pitanju.

Stefan Jović

Poput Marka Gudurića i Stefan Jović može da se pohvali sa dva prelepa i veoma vredna sata. Tokom Mundobasketa nosio je Rolex Daytona ref. 116500LN sa belim brojčanikom i crnim podregistrima koji košta 32.000 evra, dok se na Balkonu pojavio sa modelom Rolex Day-Date ref. 228235 sa belim brojčanikom i roze zlatnim rimskim časovnim indeksima čija je vrednost 45.000 evra.

Srbija, Orlovi, Doček, Doček Košarka, Balkon
foto: Nemanja Nikolić

Nikola Jović

Najmlađi u timu Srbije nosi i najskuplji sat na ruci! I, jedini nema Roleksa! Košarkaš Majamija odlučio je da se na Balkonu pojavi sa modelom Audemars Piguet Royal Oak Chronograph 41mm proizveden u čeliku, referentne oznake 26320ST koji košta 50.000 evra i jedan je od najpopularnijih među NBA igračima.

Dušan Ristić

Odlične role u prvoj fazi takmičenja na Mundobasketu imao je Dušan Ristić, a na dočeku se pojavio sa satom čija je vrednost 7.000 evra.

On je, kako portal "Sat na ruci" navodi, nosio model Omega Speedmaster Moonwatch Hesalite prečnika 42mm, proizveden je u čeliku sa sjajnom brušenom narukvicom dok se na njemu nalazi Hesalite kristal, kao na izvornim Speedy modelima.

Vanja Marinković i Ognjen Dobrić

Slične modele nosili su Marinković i Dobrić na Balkonu. Vanja je na ruci imao Rolex Datejust ref. 126334 ”Wimbledon” na jubilej narukvici, dok je novi košarkaš Virtusa i nekadašnji as Crvene zvezde nosio takođe Datejust iste reference samo sa plavim ”motif” brojčanikom.

Basketaši skromniji

Košarkaši Srbije imali su defile prelepih i skupih satova, a uz njih su se na Balkonu našli i Novak Đoković, ali i basketaši koji su osvojili evropsko zlato. Strahinja Stojačić na dočeku je nosio sat vredan 800 evra, a u pitanju je model Maurice Lacroix Aikon Tide ”Fiba 3X3”. U pitanju je ograničena serija jednog od najvećih sponzora basketa 3x3, te ne čudi da se Stojačić opredelio upravo za ovaj sat.

Kurir sport / Sat na ruci

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track