LUKA DONČIĆ VOZI "MONSTRUMA" SA ŠEST TOČKOVA: Terenac spreman za apokalipsu! Pogledajte ovu ZVER (VIDEO)
Foto: Apocalypse Manufacturing, AP Michael Conroy

jedinstven

LUKA DONČIĆ VOZI "MONSTRUMA" SA ŠEST TOČKOVA: Terenac spreman za apokalipsu! Pogledajte ovu ZVER (VIDEO)

Košarka -

Luka Dončić je jedan od najboljih košarkaša sveta, a kolika je njegova planetarna popularnost uverili smo se na Filipinima gde je njegov dolazak izazvao pravo ludilo.

Slovenački as privlači ogromnu pažnju i van terena, pa se tako u Americi prati svaki njegov korak. Posebno je bilo zanimljivo kada je pazario novi automobil.

Njegov "novi ljubimac" zove se Apocalypse Hellfire 6x6, a radi se o pravom tenku na točkovima koji je urađen na bazi terenca Jeep Gladiator 6x6, ali sa brojnim modifikacijama.

Ova drumska zver ima točkove od 22 cola, u kabini je krevet, a ima i specijalnu kameru za noćno osmatranje koja prepoznaje termičke signale u rasponu od osam kilometara, dok su svi delovi u enterijeru vodootporni!

1 / 10 Foto: Apocalypse Manufacturing

Dužina ovog vozila je čak 6,24 metra, a širina nešto veća od dva metra. To za Luku, međutim, nije nikakav problem jer živi u SAD gde je sve prostrano, a ne manjka mu ni jeftinog goriva koje ova grdosija troši u ogromnim količinama.

Prema pisanju stranih medija, Apocalypse Hellfire 6x6 koji je isporučen Luki Dončiću ima Hemi Hellcat motor koji oslobađa čak 750 konjskih snaga. Ubrzanje od 0 do 60 milja na sat (97 km/h) je impresivno za ovoliko vozilo i ono iznosi svega oko četiri sekunde!

Apocalypse Hellfire 6x6 sa pomenutim motorom startuje od 200.000 američkih dolara, ali ne sumnjamo da je Luka Dončić svoj primerak "začinio" nekim opcijama koje su uvećale cenu.

Kurir sport / Jutarnji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track