CRNO-BELI KREĆU U ODBRANU TITULE! Danas počinje nova sezona u ABA ligi - evo sa kim "večiti" igraju na otvaranju takmičenja!
Foto: Nenad Kostić

aba liga

CRNO-BELI KREĆU U ODBRANU TITULE! Danas počinje nova sezona u ABA ligi - evo sa kim "večiti" igraju na otvaranju takmičenja!

Košarka -

Utakmicom Splita i Studentskog centra danas počinje nova sezona u ABA ligi, u kojoj će igrati pet srpskih ekipa, a košarkaši Partizana braniti titulu.

Prva utakmica nove sezone u regionalnom takmičenju u Splitu počinje u 18 časova.

Partizan će u izmenjenom sastavu, predvođen trenerom Željkom Obradovićem, početi odbranu titule u ponedeljak od 19 časova u Beogradskoj areni protiv Mornara. Očekuje se da i ove sezone dvorana bude popunjena na utakmicama crno-belih, nakon što je iz kluba u četvrtak saopšteno da je prodato 16.124 sezonskih ulaznica.

Crvena zvezda, Partizan, ABA liga, finale ABA lige, majstorica, Žoc, Duško Ivanović
foto: Starsport©

Crvena zvezda u sezonu ulazi sa novim timom, pošto su u ekipi ostala samo petorica igrača iz prošle sezone, a došlo je 10 novih. Crveno-beli će u subotu od 20 časova igrati na gostujućem terenu protiv Igokee u prvom kolu regionalnog takmičenja.

Košarkaši Mege u subotu od 18 časova igraju u Ljubljani protiv Cedevita Olimpije, a Borac će u nedelju od 18 časova u Čačku igrati protiv Cibone.

FMP će u ponedeljak od 17 časova u Železniku igrati protiv Krke, a Budućnost će u Podgorici u subotu od 18.30 dočekati Zadar.

Ove sezone će 14 ekipa igrati dvokružno, na domaćem i gostujućem terenu ukupno 26 utakmica, a zatim će se igrati plej-of. Prednost domaćeg terena u plej-ofu imaće bolje plasirana ekipa na tabeli iz regularnog dela.

Crvena zvezda, Partizan, ABA liga, finale ABA lige, majstorica
foto: Starsport©

Prvih osam ekipa plasiraće se u četvrtfinale, koje će se igrati na dve pobede i to po sistemu prvi na tabeli protiv osmog, drugi protiv sedmog, treći protiv šestog, a četvrti protiv petog.

Polufinale će se igrati na dve dobijene utakmice, a finale na tri pobede (2-2-1).

Utakmice za treće mesto se neće igrati.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track