SRBINU PAO MRAK NA OČI - UMALO TUČA: Alimpijević izgubio u poslednjoj sekundi, pa ušao u ŽESTOK KLINČ sa turskim trenerom! (VIDEO)
Foto: Printscreen

bura na terenu

SRBINU PAO MRAK NA OČI - UMALO TUČA: Alimpijević izgubio u poslednjoj sekundi, pa ušao u ŽESTOK KLINČ sa turskim trenerom! (VIDEO)

Košarka -

Trener Bešiktaša Dušan Alimpijević imao je žestok sukob sa trenerom Darušafake Jakupom Sekiskokom.

Bešiktaš je na startu turskog šampionata doživeo poraz od Darušafake, pošto je primio koš u poslednjim sekundama meča (64:61).

Nakon poslednjeg zvuka sirene odšlo je do velike gužve kraj aut linije. Dvojica trenera našla su se u klinču i malo je falilo da dođe do fizičkog obračuna.

Jedan drugom su se preteći obraćali, a iznervirani Alimpijević se u jednom momentu uneo turskom treneru u lice, pa su se umešali članovi oba tima kako ne bi došlo do fizičkog obračuna.

Trener Darušafake Sekiskok se posle utakmice kritikovao je Alimpijevića zbog nedavne izjave da bi u turskom šampionatu trebalo da postoji pravilo od šest stranaca u ekipi.

To se nije svidelo Sekiskoku koji je taj komentar okarakterisao kao uvredljiv za turske košarkaše.

"Pre nego što sam krenuo na utakmicu, pročitao sam izjave Dušana Alimpijevića o turskim igračima i nažalost, bio sam vrlo tužan. Nije na mestu da strani trener u našoj zemlji kritikuje više od 400 igrača koji igraju u profesionalnim ligama na nivou BSL, TBL i TB2L. Ne bi bilo ispravno stavljati sve u isti koš. Ako ima problem sa svojim igračima, može ga objasniti tako što će ih imenovati. Osim toga, ne sme na ovaj način vređati turske igrače", kazao je trener Darušafake.

Naravno, Alimpijević nije vređao turske igrače, on je istako da bi promena pravila pomogla turskim košarkašima da napreduju, jer su sada previše ležerni i opušteni.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track