ŽELJKO OBRADOVIĆ GOVORIO O KOSOVU I METOHIJI: "Strancima to ne mogu da objasnim..." Trener Partizana surovo ISKREN i EMOTIVAN!
Foto: Starsport©

imao je šta da kaže!

ŽELJKO OBRADOVIĆ GOVORIO O KOSOVU I METOHIJI: "Strancima to ne mogu da objasnim..." Trener Partizana surovo ISKREN i EMOTIVAN!

Košarka -

Trener Partizana Željko Obradović dao je veliki intervju za Nedeljnik gde se dotakao brojnih zanimljivih tema.

Govorio je čuveni stručnjak o "slučaju Mirotić", zatim i o situaciji sa Jamom Madarom i njegovim odlaskom iz Begrada, a dotakao se i Kosova i Metohije, te je priznao da mu je teško palo sve što se događalo prethodnih nedelja.

- Ja ne umem da objasnim šta se dogodilo na Kosovu i Metohiji. Ne mogu ni strancima da objasnim zašto je nama Kosovo toliko važno. Teško je objasniti to i mlađim generacijama, taj osećaj. Posao političara je da nam objasne kako i zšato se tragedija dogodila, svako radi svoj posao - rekao je Obradović za Nedeljnik, pa dodao:

Željko Obradović
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

- Mene u čitavoj nesreći raduje što su do mene doprli glasovi, mada sam potpuno distanciran i od najvatrenijih navijača Partizana u smislu uticaja. Najavljena je normalizacija odnosa među navijačima na skupu ispred Hrama. Sve dalje od toga nije moj posao, ali sam političko biće i razumem kako funkcioniše zemlja u kojoj živim, razumem i osećaj koji imaju navijači Partizana i zašto osećaju nepravdu. Apelujem da se ne pretvara to u negativnu energiju koja će klubu odmoći.

Podsetimo, Željko Obradović se trenutno nalazi u Tel Avivu gde će u četvrtak od 20.05 sa Partizanom igrati protiv Makabija na startu Evrolige.

Kurir sport / Nedeljnik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track