PA ŠTA AKO IGRA U SRBIJI?! Trener Žalgirisa pred Zvezdu brani Litvanca: I ja sam radio u Rusiji pre rata
Foto: KK Crvena zvezda

EVROLIGA

PA ŠTA AKO IGRA U SRBIJI?! Trener Žalgirisa pred Zvezdu brani Litvanca: I ja sam radio u Rusiji pre rata

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde gostuju Žalgirisu u Kaunasu u utakmici 2.kola Evrolige.

Trener Žalgirisa Kazis Maksvitis izneo je svoja očekivanja pred ovaj meč i osvrnuo se na svog sunarodnika Rokasa Gedraitisa.

Dolazak Litvanca u Srbiju, tačnije Crvene zvezdu, nije baš oduševio njegove zemljake pošto smatraju da je Srbija bliska Rusiji.

"Ne razumem takve reakcije uopšte. Rokas igra za srpski klub, neko drugi igra u Turskoj. Ja sam, na primer, radio u Rusiji pre rata (tri sezone u Parmi iz Perma, prim. aut). Rokas je košarkaš, nije imao mnogo opcija, imao je samo ponudu Zvezde. Možda Srbija nije najbolji prijatelj Litvaniji, ali ne verujem da je to zemlja gde Litvanci ne mogu da igraju košarku", rekao je Litvanac.

KK Crvena zvezda, Crvena zvezda
foto: Starsport

Maksvitis je nahvalio Zvezdin tim.

"Snažan tim nam dolazi, ove sezone cilj im je plasman na fajnal-for. Promenili su dosta tokom leta, doveli nove igrače, imaju ozbiljan budžet. Biće zabavno igrati protiv njih. Sa druge strane, nama prvi meč na svom terenu ove sezone nameće dodatni pritisak. Nadam se da ćemo umeti da se nosimo sa tenzijom i da ćemo se boriti za pobedu. Što se tiče protivnika, ne manjkaju im poznati igrači, sjajni napadači koji imaju veliki uticaj na igru. Šabaz Nejpir i Miloš Teodosić, kao i nama dobro poznat Rokas Gedraitis, Zvezda je fizički jak, visok i vrlo produktivan tim", rekao je o Zvezdi Maksvitis na početku razgovora sa litvanskim medijima.

Kazis Maskvitis, Žalgiris, Kinan Evans, Tomas Dimsa
foto: @starsport

Zvezda ima 15 kvalitetnih igrača što je dodatan problem za litvanski tim.

"Sa jedne strane za jedan tim je sjajno kad ima toliko kvalitetnih igrača a sa druge strane može biti problem jer ih nije lako uigrati. Mi zapravo ni ne znamo sa kojih 12 igrača će Zvezda da nam se suprotstavi. To nam je dodatni problem pred meč osim toga što je srpski tim visok, fizički jak i poseduje mnogo oružja", objasnio je Maksvitis, pa nabrojao još Zvezdinih aduta:

"Ne zaboravimo Nemanju Nedovića, pa interesantnog Jaga Dos Santosa, vrlo dobrog defanzivca. Jasno je da igramo protiv tima koji ima dubok roster i neće biti lako igrati protiv takve ekipe".

Žalgiris je u prvom kolu pobedio Virtus u gostima, dok je Zvezda bila ubedljiva protiv Asvela na otvaranju pred svojim navijačima u Areni.

Utakmica se igra u petak sa počwetko u 19 časova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track