ZEKO, DAJ ZAKOČI MALO! ZAŠTO SE DRAGAN TODORIĆ SKORO NALJUTIO NA ŽARKA ZEČEVIĆA : Za koga je na početku karijere navijao Toša!
Foto: www.kkpartizan.rs

50 godina karijere

ZEKO, DAJ ZAKOČI MALO! ZAŠTO SE DRAGAN TODORIĆ SKORO NALJUTIO NA ŽARKA ZEČEVIĆA : Za koga je na početku karijere navijao Toša!

Košarka -

Dragan Todorić je sinonim za Košarkaški klub Partizan. Čovek koji je bio svedok svih uspeha crno-belih u proteklih 50 godina.

Dragan Todorić
foto: www.kkpartizan.rs

Njemu u čast izdata je knjiga "Crno na belo" u kojoj je Dragan Todorić sumirao pola veka provedenog u KK Partizan. Prilikom promocije na jednom mestu su se okupili svi oni koji su vezani za KK Partizan.

Promociju su ulepšali svojim prisustvom Dragan Kićanović, Željko Obradović, Predrag Danilović, Žarko zečević, Miroslav Berić, Dejan Tomašević, Zoran Stevanović, Mlađan Šilobad, Dušan Kecman... Iz Crne Gore su došli Veselin Barović i Danilo Mitrović.

Dragan Todorić
foto: www.kkpartizan.rs

Nekadašnji košarkaš Partizana i dugogodišnji uspešni funkcioner FK Partizan Žarko Zečević otkrio je kako je Dragan Todorić došao u redove crno-belih. Rekao je popularni Zeka da Šarančeta, kako su zvali Todorića nije bilo lako privoleti u Partizanov tabor.

- Ranko Žeravica je meni i mom kumu Đuki dao zadatak da odemo i razgovaramo sa „onim malim” kako bismo ga ubedili da dođe u našu ekipu. Kad smo ga videli pitali smo se da li je Ranko mislio baš na njega, a sutra na utakmici nam je bilo sve jasno. Dao nam je 35 koševa, niko od nas nije mogao ni lasom da ga uhvati – prisetio se Žarko Zečević na promociji knjige "Crno na belo" i otkrio kako su skrivali Todorića od Crvene zvezde koja ga je takođe htela:

- Tih sedam dana do početka prelaznog roka čuvali smo ga kod mene u stanu. S obzirom dami je otac bio ministar policije niko nije sumnjao da bi tu mogao da bude. Ali, nije smeo na ulicu. Jedini izlazak bio mu je dvorište gde je izvodio malog šarplaninca Bucka kog smo imali...

Posle toga je Zečević otkrio jednu zanimljivost koja nije bila Todoriću po volji.

- Zbog oca je i Toša morao da navija za Zvezdu. jednom prilikom smo išli na pregled u Dragiše Mišovića. I dok smo čekali red kod doktora Toša je kroz prozor gledao ka Marakani gde je Zvezda tad igrala utakmicu. Svi smo mu prišli, cela ekipa, izlupali ga po leđima i glavi i povikali " Za koga bre, ti navijaš!" Od tog dana je postao partizanovac - otkrio je kroz smeh Zečević.

I ko zna šta bi još Žarko Zečević otkrio, jer je baš bio nadahnut, da mu Todorić najprijateljskijim glasom nije rekao:

- Zeko, zakoči...

Kurir sport

00:16

Partizan na zagrevanju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track