PARTIZAN ŽESTOKO OŠTEĆEN U ATINI! Sudije donele KATASTROFALNU ODLUKU u završnici! Košarkaš Olimpijakosa doslovno IZUO Pantera!
Foto: Starsport

EVROLIGA

PARTIZAN ŽESTOKO OŠTEĆEN U ATINI! Sudije donele KATASTROFALNU ODLUKU u završnici! Košarkaš Olimpijakosa doslovno IZUO Pantera!

Košarka -

Zakomplikovao je Kevin Panter u završnici četvrte četvrtine, Partizan je nakon toga i produžetka poražen na gostovanju Olimpijakosu.

Međutim, crno-beli su u toj završnici oštećeni od strane sudija.

Kapiten crno-belih je u poslednjih 30 sekundi poslednje deonice u jednom posedu uzeo dva teška šuta, prvo za tri, a onda za dva poena. U tom trenutku Partizan je imao prednost 82:81.

Nakon Panterovog drugog promašaja loptu je uhvatio Janulis Larencakis koji je fauliran. Pogodio je oba slobodna bacanja pa je Olimpijakos imao poen prednosti na 17 sekundi do kraja.

Tada se dogodila neverovatna situacija.

Panter je kontrolisao posed crno-belih, a u jednom trenutku je udvojen pošto je Tomasu Vokapu u pomoć prišao Nikola Milutinov.

Delovalo je u prvom trenutku da su košarkaši Olimpijakosa odigrali dobru odbranu, međutim očigledno je da je Panter fauliran i pitanje je kako sudija ispred kojeg se sve to dogodilo, nije odlučio da reaguje.

Vokap je zgazio košarkaša crno-belih i doslovno mu izuo patiku, nakon čega je Panter potpuno izgubio kontrolu.

Sudije su iz cele situacije dosudile vraćanje preko pola, iako je moglo da se vidi da je kapiten Partizana izbacio loptu pre nego što je pao na polovinu svog tima.

1 / 4 Foto: Starsport

Do kraja je ostalo šest sekundi, Partizan je brzo faulirao Larencakisa koji je pogodio još dva slobodna bacanja. Srpski klub je uspeo da dođe do produžetka neverovatnom trojkom Džejmsa Nanelija uz zvuk sirene, ali je u dodatnih pet minuta Olimpijakos bio mirniji i uspešniji.

Kurir sport

Bonus video:

01:38

Grobari priredili spektakularnu atmosferu na večitom derbiju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track