POKRADENI! Pantera IZULI, faul za crno-bele MISAONA IMENICA, Olimpijakos meč rešio sa PENALA! Sudijska LAKRDIJA u Evroligi!
Foto: Starsport

BRUKA

POKRADENI! Pantera IZULI, faul za crno-bele MISAONA IMENICA, Olimpijakos meč rešio sa PENALA! Sudijska LAKRDIJA u Evroligi!

Košarka -

Košarkaši Partizana posle produžetka doživeli su poraz od Olimpijakosa u Pireju, a utisak je da se sudijska trojka u sastavu Paterniko - Alijaga - Majkić direktno uticala na ishod ovog meča.

Navijači Partizana su besni i to potpuno opravdano, pošto su pomenuti arbitri krajnje diskutabilnim odlukama u poslednjih desetak minuta igre pogurali Olimpijakos do pobede.

Kevin Panter, Partizan
foto: Starsport

IZUVANJE PATIKE

Krenimo od najsramnije odluke, koja je direktno uticala na ishod utakmice.

Pri rezultatu 83:82 u korist Olimpijakosa na 17 sekundi do kraja meča Partizan je imao napad za pobedu, a odgovornost je preuzeo kapiten crno-belih Kevin Panter. Posle jednog duela sa Tomasom Vokapom, najbolji igrač je ostao bez patike, okliznuo se i u padu bacio loptu, ali sudije su procenile da je pre pasa vratio u zadnje polje i dodelili su loptu Olimpijakosu. Napravili su dve kardinalne greške na štetu Partizana!

Naime, na snimku se jasno moglo videti da je Vokap, koji je imao četiri faula, nagazio Pantera i da je zbog toga kapiten Partizana ostao bez patike i izgubio balans. Da su svirali očigledan faul Partizan bi na pet sekundi do kraja dobio dva slobodna bacanja i priliku da povede.

Nakon toga usledila je nova greška. Iako je Panter na vreme izbacio loptu, sudije su svirale "preko pola" dale priliku Olimpijakosu da završi posao.

Kevin Panter, Partizan
foto: Starsport

SMAILAGIĆ

Mladi centar Partizana Alen Smailagić bio je nerešiva enigma za odbranu Olimpjakosa u drugom poluvremenu, pa kad već nisu mogli igrači tima iz Pireja da ga zaustave, za to su se pobrinule sudije.

Imali su crno-beli -6 posle prvih 20 minuta igre, a onda je na scenu stupio Smailagić. Vezao je 11 poena u trećoj deonici i doneo Partizanu veliki preokret. Međutim, arbitri su mu u tim momentima olako dosudili dva faula, pa je Obradović morao da ga izvede iz igre.

Kod četvrtog faula na snimku se jasno moglo videti da Smailagić nije nepropisno zaustavio Milutinova, pa je bio opravdano besan zbog sudijske odluke.

Vratio se Smajli kasnije u igru i nastavio u istom ritmu, ali ubrzo je usledio novi šok - peta lična greška. U borbi za skok sudije su procenile da je faulirao Papanikolaua, pa je morao da napusti igru. Mnogi smatraju da faula nije bilo.

"Mnogo smo faulova napravili, naši visoki igrači su bili isključeni. Neću da pričam o faulovima – to nije sportski, a ljudi koji su gledali i koji se razumeju znaće šta se dešava", rekao je Smailagić nakon meča.

NEOBIČAN KRITERIJUM

Nije bilo ni faulova Olimpijakosa u momentima kada su jurili rezultat, smatrale su sudije. Ako njih pitate, domaćin je igrao besprekornu odbranu. U poslednjih pet minuta samo jedan faul sviran je nad igračima Partizana, a čak i taj jedan jedini koji je napravio Vilijams Gos mogao se okarakterisati kao nesportski, jer je Smailagić povučen za dres, ali sudije to nisu videle.

S druge strane, Olimpijakos je u poslednjih pet minuta regularnog dela izveo čak devet slobodnih bacanja i zahvaljujući tome stigao do preokreta u finišu utakmice.

Ista slika viđena je i u produžetku. Četiri lične igračima Partizana, šest slobodnih bacanja za domaći tim, a na drugoj strani sve "čisto" i sve tako do poslednjih 10-ak sekundi meča kada je sve već i bilo rešeno.

Kurir sport

03:57

KEVIN PANTER IZAZVAO ZEMLJOTRES U PIONIRU: Pogledajte odlučujući koš i finiš utakmice Partizan-Huventud

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track