"BIO SAM IZNENAĐEN NJEGOVIM PONAŠANJEM" Selektor Portugala otkrio detalje PRVOG SUSRETA sa Ronaldom! Od njega to nije očekivao!
Foto: Gerardo Santos/Global Imagens/At / Zuma Press / Profimedia

otvoreno

"BIO SAM IZNENAĐEN NJEGOVIM PONAŠANJEM" Selektor Portugala otkrio detalje PRVOG SUSRETA sa Ronaldom! Od njega to nije očekivao!

Fudbal -

Novi selektor Portugala, španski fudbalski stručnak Roberto Martinez, govorio je otvoreno o svom odnosu sa prvom zvezdom reprezentacije Kristijanom Ronaldom.

Posle neuspeha na Mundijalu u Kataru i očajnog nastupa 38-godišnjeg portugalskog asa mnogi su verovali da je Ronaldovo vreme prošlo i da više neće imati ulogu u nacionalnom timu. Međutim, dolaskom novog selektor Martineza stvari su se drastično promenile, Kristijano je ponovo zablistao i pokazao da su ga mnogi prerano otpisali.

Postigao je čak devet golova na sedam mečeva u kvalifikacijama i odveo svoj tim na Evropsko prvenstvo u Nemačku.

Martinez ne krije da je oduševljen Kristijanom, ističe da nikada nije sreo tako posvećenog igrača i otkriva detalje njihovog prvog susreta.

"upoznao sam abicioznog Kristijana koji je želeo da bude na usluzi reprezentaciji. bio sam veoma iznenađen njegovom skromnošću" kaže Martinez i dodaje:

"Nikada nisam birao imena, volim da upoznam osobu koja stoji iza fudbalera kog pozivam. Pokušao sam da upoznam sve koji su bili na spisku za Svetsko prvenstvo i kada sam upoznao Kristijana bio sam iznenađen".

Martinez iističe da mu je odmah bilo jasno kao dan da je Ronaldo spreman da da sve za tim.

"Video sam osobu koja je želela da bude posvećena i na usluzi timu. Nešto što ne očekujete od igrača kao što je Kristijano, koji je postigao sve. Istina, bio sam veoma iznenađen skromnošću i njegovom željom da služi timu", kaže Martinez.

Ronaldo je apsolutni svetski rekorder po broju nastupa i golova za nacionalni tim. Odigrao je 203 utakmice za Portugal i postigao čak 127 golova. Na velikim takmičenjima odigrao je 47 utakmica i upisao 22 gola.

Kurir sport

00:49

RONALDO JE LJUDINA! Kristijano ipak ispunio san dečaku sa dirljivom porukom, ALI TO NIJE BILO SVE! (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track