MARKO BARAĆ POSLE PORAZA OD BUDUĆNOSTI: "Nismo ušli sa onoliko energije koliko je potrebno"
Foto: KK Mega

ABA liga

MARKO BARAĆ POSLE PORAZA OD BUDUĆNOSTI: "Nismo ušli sa onoliko energije koliko je potrebno"

Košarka -

Trener košarkaša Mege Marko Barać izjavio je večeras da njegova ekipa nije ušla sa dovoljno energije u duel protiv Budućnosti.

"Zanimljiva utakmica, nadam se da su ljudi uživali. Što se nas tiče nismo ušli sa onoliko energije koliko je potrebno. Posebno protiv ovako kvalitetnog protivnika na njegovom terenu", rekao je Barać, a preneo klub.

"Budućnost je stekla samopouzdanje iz ofanzivnih skokova, imala sedam u prvom poluvremenu, veliki deo vratila je u koš. Nedostatatak energije uticao je i na promašene zicere, nismo bili dovoljno hrabri u prvom poluvremenu", dodao je Barać.

Mega je sinoć u Podgorici poražena od Budućnosti sa 71:73, u meču petog kola regionalne ABA lige.

"U drugom smo popravili odbranu, pre svega linije za tri poena. Kada smo se povezali rukama, napravili neke deflekcije, odmah smo došli u priliku da trčimo kontranapad, raširimo teren i igramo u tranziciji, uhvatili priključak i bili u utakmici do samog kraja", rekao je Barać.

Mega je zabeležila dve pobede i tri poraza u dosadanjem toku takmičenja.

"Što se tiče završnice, ovo je način na kojim sam ja hteo da odigramo. Kao i u prva dva kola, momci su ispoštovali ono što sam od njih tražio i svaki promašaj tog tipa je moj promašaj. Sve ide u funkciju toga da što pre naučimo iz ovakvih sitaucija, da igrači steknu rutinu i iskustvo", dodao je on.

U narednom kolu, Mega će dočekati Zadar.

"Imati šut za pobedu protiv Budućnosti za naš mlad tim nije loše. Čestitao bih domaćinu na dobroj i čvrstoj igri. Pokazali su rekaciju posle prethodne utakmice koja nije bila dobra za njih, istrčali na teren sa dozom agresije i želje. Želim im puno sreće u nastavku", rekao je Barać.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track