ČUVENI NOVINAR ŽESTOKO OPLEO PO ŽOCU I SFEROPULOSU - "NEMAJU POJMA" Došao u Beograd da gleda derbi, pa ISPLJUVAO trenere večitih!
Foto: Printscreen

besan

ČUVENI NOVINAR ŽESTOKO OPLEO PO ŽOCU I SFEROPULOSU - "NEMAJU POJMA" Došao u Beograd da gleda derbi, pa ISPLJUVAO trenere večitih!

Košarka -

Novinar uglednog košarkaškog portala "Basket News", Litvanac Donatas Urbonas, žestoko je isprozivao trenere beogradskih večitih rivala, Željka Obradovića i Janisa Sferopulosa, nakon prvog evroligškog derbija.

U četiri dana Partizan i Crvena zvezda odigrali su dva izuzetno uzbudljiva meča u "Štark areni" i oba puta slavili su crno-beli. U četvrtak Partizan je u 5. kolu Evrolige posle dramatične završnice savladao Zvezdu rezultatom 88:86, a u ponedeljak tim Željka Obradovića slavio je i u 5. kolu ABA lige protiv ljutog rivala 98:87.

Oba derbija, a posebno onaj evroligaški, sa velikom pažnjom ispratio je i specijalizovani košarkaški portal "Basket News". Poznati litvanski novinar Donatas Urbonas u četvrtak je uživo prisustvovao spektaklu u krcatoj "Areni" i za razliku od 20.000 oduševljenih gledalaca u dvorani i milionima pored malih ekrana, nije bio preterano fasciniran dešavanjima u presotinci Srbije.

Litvancu je zasmetalo što nije dobio dozvolu da uradi intervjue 1 na 1 sa igračima sa kojima je želeo, pa je u svojoj emisiji žestoko opleo po Željku Obradoviću i Janisu Sferopulosu.

"Žao mi je, ali treneri su najgori promoteri igre, jer žele da kontrolišu sve. Nažalost, to ne pomaže promociji košarke. Čuli smo tu ideju: 'Evroliga bi trebalo da bude liga igrača', ali promene moraju da počnu od malih detalja kao što je ovaj. Mrzim kad čujem da trener odlučuje ko može da da intervju, ko nemože, kada je pravo vreme da se priča... Verujte mi, oni nemaju pojama komunikaciji, promociji, marketingu. Nek se bave trenerskim poslom", poručio je ogorčeni litvanski novinar.

Litvanac očito nema predstavu koliki je značaj večitog derbija u našoj zemlji, kakva tenzija vlada i koliko napora treneri ulažu da igrači sačuvaju mir i budu maksimalno fokusirani isključivo na teren.

Uz sve to naprasno je zaboravio da je upravo grad u kom je boravio ubedljivo najbolji promoter Evrolige i da je trener koga sramno proziva verovatno najzaslužniji što su utakmice Partizana u elitnom takmičenju postale prava atrakcija.

Kurir sport

03:28

Avramović posle pobede Partizana

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track