AVRAMOVIĆ PRED BASKONIJU: Idemo da se nadmećemo i da pobedimo!
Foto: Starsport

EVROLIGA

AVRAMOVIĆ PRED BASKONIJU: Idemo da se nadmećemo i da pobedimo!

Košarka -

Košarkaš Partizana Aleksa Avramović rekao je da je samopouzdanje u ekipi na visokom nivou posle dobrih igara i da će u predstojećoj utakmici Evrolige protiv Baskonije crno-beli ići na pobedu.

"Oni su malo u lošem ritmu, promenili su trenera, što će svakako biti dodatna motivacija za njih, a i za nas. Opet ćemo biti bez Pantera i Ponjitke koji su važni šrafovi u našoj ekipi. Samopouzdanje je na visokom nivou, igrali smo dobro, organizovano i pametno prethodne dve utakmice i dobrim delom meča protiv Mege. Jasno se zna ko šta radi. Idemo da se nadmećemo i da pobedimo", rekao je Avramović novinarima posle treninga.

Košarkaši Partizana igraju u petak od 20.30 u Vitoriji protiv Baskonije, utakmicu šestog kola Evrolige. Crno-beli u duel ulaze posle dve uzastopne pobede protiv Crvene zvezde, u Evroligi i ABA ligi.

KK Partizan, KK Crvena zvezda
foto: Stefan Stojanović/ Mondo

Baskonija je promenila trenera i angažovala je Duška Ivanovića, koji je 21. oktobra dobio otkaz u Zvezdi.

"Baskonija je fantastična ekipa predvođena Vanjom Marinkovićem, on je fantastičan igrač sa kojim sam imao prilike da sarađujem ovog leta u reprezentaciji, sjajan šuter. Doveli su novog trenera, svi znaju ko je Duško, imaju sjajnog šutera Markusa Hauarda i oslanjaju se na tranziciju i šut za tri poena. To je dobar tim, fizički su fino potkovani. Protiv svakog možemo da se nadmećemo i ako smo na pravom nivou, sa svakim možemo da igramo", naveo je Avramović.

On je dodao da će Baskonija igrati bez dvojice ili trojice igrača, ali da očekuje motivisanog protivnika posle promene trenera.

"On ima svoj pristup rada koji je za poštovanje jer je napravio velike uspehe u karijeri. Oni su trenutno u padu formi, mi smo bili pre derbija. Svaka utakmica će poslužiti da se neko podigne", naveo je Avramović.

(Kurir sport)

00:26

Navijači Crvene zvezde bakljadom ispraćaju Aleksandra Kodića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track