UŽAS U NBA LIGI! Potvrđeno: Velikoj zvezdi OTKAZALO PLUĆNO KRILO! Dodatni pregled će otkriti da li je došlo do POTPUNOG kolapsa!
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

šok

UŽAS U NBA LIGI! Potvrđeno: Velikoj zvezdi OTKAZALO PLUĆNO KRILO! Dodatni pregled će otkriti da li je došlo do POTPUNOG kolapsa!

Košarka -

Zvezda Nju Orleans Pelikansa, Si Džej Mekolum, nalazi se u velikom problemu pošto je potvrđeno da mu je otkazalo plućno krilo.

Čelnici Pelikansa su javnosti saopštili da jedan od najboljih igrača ove ekipe ima pneumotoraks u desnom plućnom krilu, koji mu je otkriven posle snimanja koje je obavljeno u nedelju ujutru.

Pneumotoraks može predstavljati potpuni kolaps pluća ili kolaps samo dela pluća, a koliko je ozbiljna situacija sa Mekolumom saznaće se posle dodatnih ispitivanja. Ovo nije prvi put da zvezda NBA lige ima sličnih problema, te je 2021. godine, kada je bio deo Portlanda, Mekolum takođe pauzirao zbog problema sa plućnim krilom.

Propustio je ukupno 18 utakmica te sezone, ali je uspeo da se vrati na teren. Da li će to i sada biti slučaj ostaje da se vidi posle dodatnih ispitivanja koja će se obaviti u roku od 48 sati.

U šest utakmica ove sezone, Mekolum je u proseku postizao 21,7 poena, 5,7 asistencija, 4,8 skokova i 1,5 ukradenih lopti za Pelikanse, koji imaju skor od četiri pobede i dva poraza, a u noći između ponedeljka i utorka gostovaće Denveru i Nikoli Jokiću (03.00). Podsetimo, Denver je trenutno lider Zapada NBA lige sa skorom 6-1, a pred Jokićem i ekipom poslednji u nizu oružje su položili košarkaši Čikaga.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

00:18

Nikola Jokić stigao na žurku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track