TOPIĆ JE ČUDO OD IGRAČA, DA LI JE ZVEZDA POGREŠILA? Briljira u ABA ligi, već je zaludeo AMERIKANCE i zadao DOMAĆI Teu i Nejpiru!
Foto: Starsport/Srđan Stevanović

zanimljivo

TOPIĆ JE ČUDO OD IGRAČA, DA LI JE ZVEZDA POGREŠILA? Briljira u ABA ligi, već je zaludeo AMERIKANCE i zadao DOMAĆI Teu i Nejpiru!

Košarka -

Nikola Topić, košarkaš Crvene zvezde na pozajmici u Megi, igra sezonu života u ABA ligi.

Nikola Topić, Aleksa Avramović
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Jedan od najvećih talenata srpske košarke Nikola Topić (18) obilno koristi minutažu koju ima u Megi. Njegov talenat nikada nije bio sporan, već samo vreme na terenu koje nije mogao da dobije u Crvenoj zvezdi. Zato je odlazak u Megu, uz dopuštenje matičnog kluba i odluku agenta Miška Ražnatovića bio pravi potez.

Nikola Topić je u pobedi Mege nad Zadrom (91:81) za vikend imao impresivan učinak - 27 poena (15 u poslednjoj četvrtini), 10 asistencija i šest skokova, uz dve ukradene lopte. Bio je i junak najveće senzacije regionalnog takmičenja, kada je Mega pobedila favorizovani Partizan. Neverovatnim performansama mladi košarkaš potvrđuje da ima NBA potencijal i da je igrač za velika dela. Kako u dresu Crvene zvezde, tako i srpske reprezentacije u budućnosti.

Nikola Topić
foto: Starsport

Navijači Crvene zvezde žale što Nikola Topić nije ostao u klubu sa Kališa. Imao bi sigurno mnogo toga da nauči od Miloša Teodosića i igranje uz njega bilo bi mu od velike koristi. Na stranu, što crveno-beli na početku sezone kubure sa plejmejkerima i organizacijom napada, što je vidljivo u Evroligi i ABA ligi.

Šabaz Nejpir, Miloš Teodosić
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Činjenica je da Miloš Teodosić ne može da provodi na terenu onoliko vremena kao ranije. Šabaz Nejpir ne može da se pronađe na "jedinici" od starta sezone i evidentno je da ekipi više koristi kao bek šuter. Brazilac Jago dos Santos ima veliko srce, pogađa neke ključne koševe, međutim sa nedostatkom visine nije ozbiljna projekcija za dostignuća u Evroligi.

Zato se postavlja pitanje, zašto u KK Crvena zvezda nije bilo mesta za Nikolu Topića. Neko će reći da je mladom pleju bolje što je u Megi na pozajmici, da tamo ima potrebnu minutažu i slobodu da svoj talenat izbrusi i dovede do savršenstva. Da spreman sledeće sezone i nabildovanom samopouzdanjem obuče crveno-beli dres i zaigra na velikoj sceni.

Nikola Topić
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Oni drugi, kazaće da je Nikola Topić morao da ostane na Malom Kalemegdanu i bude u rosteru za Evroligu ove sezone. Da bi i uz manje vremena provedenog na parketu stekao koliko-toliko iskustvo igranja u jakim takmičenjima. Pitanje je sada, šta je bolje za Nikolu Topića. Jedno je sigurno, mladi plejmejker je jedan od najboljih i najkorisnijih igrača ABA lige sa konstantnim rastom brojki i vrednosti od početka sezone pa je već zadao domaći Milošu Teodosiću i Šabazu Nejpiru.

Ove sezone Topić prosečno beleži 20,7 poena, 8,2 asistencije i 3,5 skokova u ABA ligi što mu je donelo indeks korisnosti 23,3. Sa druge strane, Miloš Teodosić beleži devet poena, 6,8 asistencija, 1,6 skokova uz indeks 13,4, a Šabaz Nejpir 16 poena, 5,2 asistencije, 1,4 skoka uz indeks 18. Dakle, Topić je po svakom parametru bolji od dva pleja Crvene zvezde, a ispred je i Jaga Dos Santosa koji prosečno beleži sedam poena, 2,7 asistencije, 1,2 skoka uz indeks korisnosti 7,3.

Sve ovo stiglo je i do Amerike, te je Topić zaludeo stručnjake "preko bare" koji sada prognoziraju da će biti deseti pik na predstojećem draftu. Pred Topićem je svetla budućnost, a da li će Zvezda imati neke koristi od toga ili će veliki talenat biti i ogromna greška crveno-belih ostaje da se vidi.

Kurir sport/A. R.

00:14

Atmosfera ispred Arene pred meč Partizan - Crvena zvezda

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track