"OTPISANI" KRENULI PO TITULU! Dileme više nema - on je NAJVEĆE POJAČANJE Partizana i KLJUČNI FAKTOR u borbi sa Crvenom zvezdom!
Foto: Starsport

dominira

"OTPISANI" KRENULI PO TITULU! Dileme više nema - on je NAJVEĆE POJAČANJE Partizana i KLJUČNI FAKTOR u borbi sa Crvenom zvezdom!

Fudbal -

Fudbaleri Partizana "preživeli" su gostovanje Novom Pazaru, slavili sa 1:0 i stigli do 12. vezane pobede u Super ligi Srbije, te su ostali na čelu tabele sa šest bodova više u odnosu na Crvenu zvezdu.

Pred start ove sezone svi su otpisali crno-bele, ali oni iz utakmice u utakmicu pomeraju granice i pokazuju da pobede nisu slučajne. Ipak, veliko je pitanje da li bi Partizan beležio ovakve rezultate da u letnjem prelaznom roku u Humsku nije stiglo najveće pojačanje u poslednjih nekoliko godina - golman Aleksandar Jovanović!

Aleksandar Jovanović, Partizan, FK Partizan
foto: Starsport

Rešili su crno-beli da izdvoje 450.000 evra za iskusnog 30-godišnjeg Nišliju, dogovoreno je da se kiparskom Apolonu novac isplati na rate, pa se zbog kašnjenja u plaćanju navodno čak stiglo do suda. Ipak, Partizan je rešio ovaj problem, a Jovanović je dokazao sav svoj kvalitet!

Ove sezone Aleksandar Jovanović je mrežu Partizana čuvao na ukupno 16 utakmica u svim takmičenjima - 12 u Super ligi Srbije i četiri u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

Već u evropskim izazovima bilo je jasno kakvog je golmana dobio Partizan. Protiv Sabaha je briljantnim nastupom, kako u regularnom toku oba meča, tako i u produžecima i penal seriji odveo tim iz Humske na noge danskom Nordsjelandu gde su jedino luda sreća i ponovo magični Jovanović spasili crno-bele najveće rezultatske tragedije u istoriji kluba.

Izgledalo je kao da će ovo biti duga sezona za 191 centimetar visokog Nišliju koji je pre sedam godina upisao i jedan nastup za reprezentaciju Srbije, ali je Partizan krenuo da diže formu i uz Jovanovića postaje ozbiljan kandidat za titulu.

Crno-beli nisu primili gol na poslednjih pet utakmica, Jovanović je tek sedam puta vadio loptu iz mreže u šampionatu Srbije, a ima isto toliko mečeva na kojima je ostvario popularni "clean sheet" (nije primio pogodak).

Aleksandar Jovanović
foto: Starsport

Dakle, nema dileme da je upravo Aleksandar Jovanović najveće pojačanje Partizana i najbolji posao uprave u poslednjih nekoliko godina, a koliko će daleko nositi crno-bele ostaje da se vidi.

Duljaj od "pokojnika" do "pukovnika"

Aleksandar Jovanović je svakako "iks faktor" Partizana, ali je Igor Duljaj čovek koji je takođe pokrenuo ekipu i prošao put od "pokojnika" do "pukovnika". Sve je delovalo izgubljeno na startu sezone, nesrećni remi sa TSC-om, eliminacija iz Evrope, katastrofalan poraz od Nordsjelanda, igra koja je do ludila dovodila navijače, kasnije i bojkot Grobara...

Ništa nije išlo na ruku Duljaju, ali je on uspeo da probudi tim, digne crno-bele iz letargije i pospanost pretvori u snove o tituli.

Igor Duljaj
foto: Starsport

U odličnoj seriji je Partizan, a koliko će daleko ići ostaje da se vidi. Prava iskušenja Igoru Duljaju tek predstoje jer će ekipa iz Humske imati jako težak raspored i do kraja godine pored derbija protiv Crvene zvezde igraće i protiv Čukaričkog, TSC-a i Vojvodine u Humskoj, odnosno Radničkog u Nišu i Javora u Ivanjici, dok je jedini koliko toliko "lakši" meč "na papiru" onaj protiv kragujevačkog Radničkog u Beogradu. Dakle, dosta toga je već urađeno, ali navijači Partizana sigurno neće biti zadovoljni ako Igor Duljaj i njegovi izabranici sada stanu.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

00:29

Grobari obeležavaju godišnjicu smrti Ivana Perovića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track