NEJPIR USMERAVA KAO SAOBRAĆAJAC, NE PAMTIM TAKO NEŠTO! Bivši košarkaš Zvezde UDARIO na pleja crveno-belih: To frustrira navijače!
Foto: Starsport

EVROLIGA

NEJPIR USMERAVA KAO SAOBRAĆAJAC, NE PAMTIM TAKO NEŠTO! Bivši košarkaš Zvezde UDARIO na pleja crveno-belih: To frustrira navijače!

Košarka -

Crvena zvezda izgubila je od Barselone na gostovanju na kojem je propustila veliku šansu, imala nekoliko prilika da napravi preokret i iznenađenje.

U dramatičnoj završnici domaćin je odneo pobedu, a posle meča na udaru je Šabaz Nejpir koji je utakmicu završio sa dva poena, sedam asistencija i četiri skoka).

O njegovoj igri i učinku pričao je nekadašnji košarkaš crveno-belih Milutin Aleksić.

- Treba malo utisci da se slegnu, niko nije očekivao ovakav otpor, ovo su utakmice koje bi lakše pale da je bilo 20 razlike, nego ovako, da je Zvezda imala napade za vođstvo i izjednačenje. Prvi utisak mi je i moram da kažem da je Zvezda odigrala odlično drugo poluvreme. Isto tako, to je bilo u perodima bez Šabaza - počeo je Aleksić analizu za "Sport klub".

Posle kratkog predaha je nastavio.

- Ne znam šta treba da se uradi da Nejpir počne da igra odbranu, ovako indolentan, igrač takve reputacije... Ne pamtim da sam gledao. Usmeravanje kao saobraćajac. Ne može da se igra ozbiljna košarka, bukvalno su ga napadali sve vreme u 'pik en rolu'. On na poziciji pleja ne zna šta će sa loptom, izdribla ceo napad, dva-tri napada zaredom tako uđe u poslednjih pet sekundi. Malo smo svi 'vrući'.

Pohvalio je igru crveno-belih, a imao je savet za Nemanju Nedovića.

- U nekom momentu je Zvezda svojom agresijom, emocijom, zalaganjem, dala nadu da može da uđe u neku završnicu gde će imati šansu da iznenadi. Treba malo sve da se slegne. U momentima kada Barsa nije znala šta igra, Zvezda je ušla u nekoliko napada, to je nedopustivo. Nedović više nije mlad, od njega očekujemo svi bolju reakciju, bolja i čistija rešenja, da koristi svoj atleticizam. Tu je i mala primedba, moraju igrači u tim godinama da budu ključni. Teodosić je napravio tu grešku koja se retko viđa, digao se na šut, pa se spustio. Satoranski nije bio ni blizu lopte, ne znam zašto nije šutirao, ali nije to odlučilo meč. Utisak je da Zvezda mora neke stvari da promeni u korenu.

Vratio se opet na Nejpira.

- I kada se Zvezda približavala, tada je Nejpir bio na klupi, pokazalo se da ta njegova igra u odbrani... Za napad može da se razume, treba forma, vreme, samopouzdanje. Defanziva je stvar karaktera, on je na blic pokazao nešto u nekim uvodnim minutima. Nema karakter u odbrani, to frustrira veliki deo javnosti koji prati Zvezdu. Druga stvar mi je nedopustiva, da Zvezda prvu četvrtinu igra bez ijednog malog faula. Vi izađete na meč i prvi faul pravite u 10. minutu meča. Bilo je toliko situacija, lakih poena za rivala. Mora Sferopulos hitno da reaguje, ovo je već sedmo kolo, odmakle su utakmice, to ne sme da se dešava.

Prokomentarisao je i dve tehničke u završnici meča, prvo treneru Sferopulosu, a ona Mitroviću.

- Tri-četiri minuta do kraja, Barsa nema ideju, maši neke šuteve, Zvezda tada ne dolazi ni do situacije da šutira na koš. Ja još nisam video da se svira tehnička za to. Ne mogu da se setim da neki sudija na minut do kraja svira tehničku zato što je odbrambeni igrač zgazio liniju. Egal završnica, minut do kraja... Ja to nisam video. Tehničku Sferopulosa nisam video, nisam tu reakciju primetio - zaključio je Aleksić.

Kurir sport / Mondo

Bonus video:

00:14

Atmosfera ispred Arene pred meč Partizan - Crvena zvezda

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track