SAOPŠTENJE U SITNE SATE - ABA liga se oglasila nakon stravičnog napada na Srbe u Zadru: Uradićemo sve da meč prođe bez incidenata
Foto: Printscreen

bura

SAOPŠTENJE U SITNE SATE - ABA liga se oglasila nakon stravičnog napada na Srbe u Zadru: Uradićemo sve da meč prođe bez incidenata

Košarka -

ABA liga oštro je osudila incident koji se u subotu dogodio u Zadru.

Nakon stravičnog napada na članove delegacije Crvene zvezde Meridianbet i novinare iz Srbije u Zadru, u kasne sate zvanično se oglasila i ABA liga.

"Posle šokantnih scena koje su se dogodile u Zadru u subotu uveče i nakon napada na novinare i članove delegacije Crvene zvezde Meridianbet uoči utakmice 7. kola ABA lige između Zadra i Crvene zvezde, ABA liga snažno osuđuje svaki vid nasilja i rasne, seksualne, verske, nacionalne i bilo koje vrste diskriminacije", navodi se u saopštenju ABA lige.

ABA liga traži hitnu istragu i hapšenje vinovnika ovog stravičnog incidenta.

"ABA liga se pridružuje apelima KK Zadar i KK Crvena zvezda Meridianbet upućenih Ministarstvu unutrašnjih poslova Hrvatske, sa namerom da svi detalji ovog napada budu istraženi što je pre moguće i da organizatori i izvršioci ovog incidenta budu uhapšeni i procesuirani u skladu sa zakonom Republike Hrvatske, gde se napad dogodio".

Poručuju da će učiniti sve da meč između Zadra i Crvene zvezde prođe bez incidenata.

"Istovremeno, u komunikaciji sa klubovima i drugim bezbednosnim faktorima, ABA liga j.t.d. uradiće sve da meč 7. kola između Zadra i Crvene zvezde Meridianbet prođe bez ijednog incidenta i da još jednom pokažemo da je ovo bio izolovani slučaj, koji baca senku na sve postulate ABA lige j.t.d. i temelje na kojima je osnovana. Uvereni smo da ćemo zajedno pobediti u ovoj borbi i da će, kao i pre, ABA liga nastaviti da povezuje, a ne da razdvaja ljude", poručuju iz regionalnog takmičenja.

Podsetimo, utakmica između Zadra i Crvene zvezde na programu je danas od 17 časova u dvorani "Krešimir Ćosić".

Zvezda je nakon stravičnog napada tražila da se meč igra pred praznim tribinama.

Kurir sport

00:14

Atmosfera ispred Arene pred meč Partizan - Crvena zvezda

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track