PARTIZAN SE RASPAO, ZATIM VRATIO U MEČ, I ONDA DOŽIVEO ŠOKANTAN PORAZ U POSLEDNJIM SEKUNDAMA! Igokei pripala ogromna drama u Areni
Foto: Starsport

aba liga

PARTIZAN SE RASPAO, ZATIM VRATIO U MEČ, I ONDA DOŽIVEO ŠOKANTAN PORAZ U POSLEDNJIM SEKUNDAMA! Igokei pripala ogromna drama u Areni

Košarka -

Košarkaši Partizana izgubili su od Igokee, u utakmici sedmog kola ABA lige rezultatom 91:89.

Iako je Partizan ušao kao apsolutni favorit u ovom meču, on tu ulogu nije uspeo da opravda, dok je Igokea od starta meča znala šta želi, i uspela je da dođe do pobede koju je i zaslužila.

Nisu košarkaši Partizana otvorili ovaj meč na način na koji su želeli, gosti su sa mnogo više želje i agresivnosti ušli utakmicu, i potpuno zasluženo vodili posle prvih 10 minuta rezultatom 18:12! Željko Obradović bio je besan na svoje igrače zbog katastrofalnih odluka u odbrani i napadu!

Uspevali su crno-beli da zablistaju na momente, i da se rezultaski približe, ali jednostavno nije bilo to to. Daleko je to od igre koju priželjkuje Željko Obradović, pa je opravdano besneo na svoje košarkaše. Gosti su igrali fenomenalno, odlično su bili organizovani u napadu, šut ih je služio i posle posle prvog poluvremena imali su dvocifrenu prednost 48:34!

Trgli su se domaćini u poslednjoj deonici, uspeli su u potpunosti da se vrate u život, pre svega zahvaljujući poenima Uroša Trifunovića, ali je izabranicima Željka Obradovića pobeda večeras izmakla.

Gosti su vodili tokom celog meča, bili su agresivni i željni pobede, koja je na kraju došla kao nagrada za takav odnos prema igri.

Ledej je završio meč sa 16 poena, Trifunović je dodao 15, a Anđušić 13.

U pobedničkoj ekipi po 17 poena postigli su Tanasković i Jeremić, dok je Atić ubacio 14 poena.

Uživo,

Partizan - Igokea: 89:91

Tok utakmice:

Četvrta četvrtina:

Završena je utakmica!

- Crno-belima se smeši šokantan poraz u ABA ligi! Večeras je Igokea bolji rival, i za sada sigurno korača ka pobedi 70:84

Uroš Trifunović pogađa dve uzastopne trojke i uspeo je da vrati Partizan u život 76:84

Neizvesnu završnicu gledamo u Areni, uspeli su crno-beli u potpunosti da se vrate u igru 89:89

Treća četvrtina:

- Nastavlja se agonija Parnog valjka, ovo je definitvno veče koje što pre moraju da zaborave!

Crno-belima ništa ne polazi za rukom, dok gosti koriste svaku grešku Partizana i konstantno uvećavaju prednost.

Izabranici Željka Obradovića moraće u nastavku mnoge stvari da promene ukoliko žele da upišu pobedu u ovom meču.

Druga četvrtina:

- Uspevali su crno-beli da zablistaju na momente, i da se rezultaski približe, ali i dalje nije to to. Daleko je to od igre koju priželjkuje Željko Obradović, pa je opravdano besneo na svoje košarkaše. Gosti za sada igraju fenomenalno, odlično su organizovani u napadu, šut ih služi i posle posle prvog poluvremena vode rezultatom 48:34!

Prva četvrtina:

- Nisu košarkaši Partizana otvorili ovaj meč na način na koji su želeli, gosti su sa mnogo više želje i agresivnosti ušli utakmicu, i potpuno zasluženo vode posle prvih 10 minuta rezultatom 18:12! Željko Obradović je besan na svoje igrače zbog katastrofalnih odluka u odbrani i napadu!

Uoči meča:

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je da njegova ekipa u predstojećem meču protiv Igokee želi da nastavi sa dosadašnjim dobrim igrama u ABA ligi i najavio da će Bruno Kaboklo biti u timu.

"Imali smo dva dana da pripremimo tu utakmicu. Sa velikim respektom čekamo naše prijatelje iz Igokee i sa željom da probamo da nastavimo sa igrama u istom ritmu kao što smo to do sada činili u ABA ligi. ;Bruno Kaboklo je odradio nekoliko treninga sa ekipom i biće u timu", rekao je Obradović, prenosi klub.

Partizan ovaj meč dočekuje kao prvi na tabeli regionalnog takmičenja sa pet pobeda i jednim porazom, dok je Igokea peta sa skorom 4/2.

Partizan, Fenerbahče
foto: Nenad Kostić

Zamenik kapitena crno-belih Danilo Anđušić rekao je da njegova ekipa mora da bude potpuno fokusirana ako želi da upiše još jednu pobedu.

"Očekuje nas ABA liga nakon utakmice koju smo u Evroligi uspeli da pobedimo. To ne znači da treba da se opuštamo ni jednog trenutka već da maksimalno uđemo u meč. Stalno ponavljamo koliko su nam važne utakmice u ABA ligi i jednostavno svakoj moramo prići maksimalno motivisani", rekao je Anđušić.

"Oni su ekipa sa dosta iskusnih igrača, znaju da igraju, čvrsto igraju, jako, videli smo to i na Superkupu kada smo vodili 20 poena razlike pa su oni uspeli da se vrate u igru u poslednjoj četvrtini. Dakle moramo biti potpuno fokusirani kako bismo došli do još jedne pobede", dodao je on.

Pored takmičarskog, utakmica će imati i humanitarni karakter pošto će Partizan nastupiti u posebnim, crno-ljubičastim dresovima koji su posvećeni prevremeno rođenim bebama.

Kurir sport

Bonus video:

02:20

Željko Obradović na koncertu Smaka

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track