IZA REŠETAKA! Nova HAPŠENJA u Hrvatskoj, sve zbog dešavanja na meču Zadar - Crvena zvezda! Policija privela DESET osoba!
Foto: KK Zadar/Zvonko Kucelin

dolijali

IZA REŠETAKA! Nova HAPŠENJA u Hrvatskoj, sve zbog dešavanja na meču Zadar - Crvena zvezda! Policija privela DESET osoba!

Košarka -

Hrvatska policija uhapsila je deset osoba zbog dešavanja na meču Zadar - Crvena zvezda.

Kako prenosi HINA, policija u Zadru saopštila je kako su hrvatski državljani starosti od 32, 30, 30, 28, 27, 23, 22, 21, 20 i 19 godina uhapšeni su zbog osnovane sumnje da su na utakmici 12. novembra između Zadara i Crvene zvezde u Sportskom centru “Višnjik” uzvikivali poruke čiji sadržaj iskazuje ili postiče mržnju ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili verske pripadnosti.

Zadar, navijači, Tornado
foto: ABA liga/ KK Zadar/Zvonko Kucelin

Na osnovu naloga Opštininskog suda u Zadru sproveden je i pretres stanova uhapšenih osoba, te je pronađena veća količina pirotehničkih sredstava. Odmah po hapšenju, svi osumnjičeni su dovedeni u Kazneno-prekršajni deo Opštinskog suda u Zadru.

Podsetimo, pred meč Zadra i Crvene zvezde u okviru ABA lige došlo je do dva odvojena incidenta u kojima su napadnuti srpski novinari i članovi delegacije kluba sa Malog Kalemegdana.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

00:14

Atmosfera ispred Arene pred meč Partizan - Crvena zvezda

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track