OČAJAN POČETAK SEZONE CRVENE ZVEZDE: Šta su razlozi i ko je krivac - NIJE SAMO DUŠKO IVANOVIĆ!
Foto: Starsport

ANALIZA

OČAJAN POČETAK SEZONE CRVENE ZVEZDE: Šta su razlozi i ko je krivac - NIJE SAMO DUŠKO IVANOVIĆ!

Košarka -

Početak sezone košarkaškog kluba Crvena zvezda je ispod svih očekivanja.

Skupo plaćeni tim sa velikim broj ozbiljnih evropskih igrača ne funkcioniše baš najbolje. Promenjen je trener, ali neki problemi su i dalje prisutni.

Učinak od tri pobede uz šest poraza u Evroligi nije u skladu s klupskim ambicijama koje su jasno iznete pred početak sezone. Na sve to crveno-beli su poraženi u jednom ozbiljnom meču u Aba ligi od Partizana. Pobede nad preostalim timovima iz regiona podrazumevaju se za klub koji je miljama po ulaganjima i kvalitetu selekcije ispred svih drugih.

Smena Duška Ivanovića bila je priznanje da stvari na funkcionišu kako bi navijači Zvezde želeli. Selekcija tima je krajnje upitna, kao i uloge koje su namenjene određenim igračima.

Šabaz Nejpir
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Šabaz Nejpir dobio je milionski ugovor i potpuno je jasno - tu se desio veliki propust. Loša procena. Dolazak Miloša Teodosića je suprotan primer. Bez dileme - pun pogodak. Odluka da se Nikola Topić pošalje na pozajmicu u Megu - katastrofalna odluka. Možda i najveći propust. Jer crveno-beli nemaju nijednog jedinog svog mladog talenta u timu! To nije put Crvene zvezde.

Srpski igrači koji su tu Lazarević (27 godina), Dejan Davidovac (28 godina), Ognjen Kuzmić (33 godine), Branko Lazić (34 godine)... Prosto nedostaje neki mlađi košarkaš koji će biti i zalog za budućnost. Apsolutno je to morao da bude Topić.

Crvena Zveda, KK Crvena zvezda, KK Cedevita, Branko Lazić
foto: Petar Aleksić

Što se tiče ostalih novajlija prerano bi bilo za konačne zaključke. Evidentno je da kao tim ne obećavaju da mogu u kontinuitetu da igraju na nivou koji zahtevaju ambicije kluba i armije navijača.

Za očekivati je da sportski direktor kluba, što je u ovom slučaju Milan Dozet, ima ključnu ulogu u formiranju tima. Naravno, u konslutacijama sa trenerom (zajednička odluka) i upravom (finansije).

Kao što je Ivanović podneo svoj deo odgovornosti za slab početak sezone, tako bi i sportski direktor trebalo da objasni detalje oko formiranja tima. Ovo za sada je daleko od ekipe koja može uopšte da razmišlja o top 6 (plej-of)...

Slučaj Bjelica

Sa Malog Kalemegdana su od otkrivanju da odnosi Nemanje Bjelice sa tadašnjim trenerom Duškom Ivanovićem nisu na najboljem nivou poručili:

- To je laž, a za koji dan ćete sve shvatiti... - glasila je poruka sa Malog Kalemegdana.

Prošlo je više od meseca dana od tog momenta.

Kurir sport / M. B.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track