SUDBINA SE ČUDESNO POIGRALA SA FILIPOM PETRUŠEVOM: Olimpijakos sada nije opcija! Ima li šanse da se vrati u Zvezdu?
Foto: Starsport/Srđan Stevanović

nba liga

SUDBINA SE ČUDESNO POIGRALA SA FILIPOM PETRUŠEVOM: Olimpijakos sada nije opcija! Ima li šanse da se vrati u Zvezdu?

Košarka -

Filipu Petruševu nije krenulo u NBA ligi onako kao je planirao i kako se nadao. Ipak, za bivšeg centra Crvene zvezde i srpske reprezentacije dolaze bolji dani u Americi.

Filip Petrušev
foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Filip Petrušev počeo je sezonu u Filadilefiji, a onda je u velikom trejdu između klubova prosleđen u Los Anđeles Kliperse, a odatle u Sakramento. Neverovatan rolerkoster za momka iz Beograda, posebno što je u redovima Kingsa dosad proveo svega 11 sekundi na parketu.

Brojni američki novinari prethodnih dana spekulisali su sa statusom Filipa Petruševa (23), pisali da se gotovo sigurno vraća u Evropu i da su mu odbrojani dani u NBA ligi. Pominjan je dolazak u Olimpijakos, čak je navodno potpisao i ugovor sa timom iz Pireja na dve plus jednu godinu. Ali, desile su se neke stvari u Sakramentu koje bi mogle da preokrenu sudbinu Petruševa u NBA ligi.

Filip Petrušev
foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Trener tima iz prestonice Kalifornije Majk Braun u narednih šest do osam nedelja neće moći da računa na Aleksa Lena, a izostanak košarkaša iz Ukrajine otvorio je vrata ostanku Filipa Petruševa u Sakramento Kingsima. Činjenica je da je Braunu potreban visoki košarkaš jer je na poziciji centra ostao sa Domantasom Sabonisom i Džavalom Mekgijem, a na listi povređenih je i krilni centar Tre Lajls. Videćemo u narednim danima kakav će biti status reprezentativac Srbije.

Kada je Filip Petrušev odlučio da ode u NBA ligu, rekao je da bi ukoliko mu tamo ne krene kako treba, najviše voleo da se vrati u Crvenu zvezdu. Prošle sezone košarkaš koji može da igra na pozicijama krilnog centra i centra blistao je kod Duška Ivanovića na mestu "četvorke". A, upravo na toj poziciji gori u redovima kluba sa Malog Kalemegdana.

Kurir sport

00:14

Zavijorila se srpska trobojka u Filipini areni

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track