"NE BIH JA TO NAZVAO PROKLETSTVO" Muta Nikolić o CRNOJ SERIJI Partizana u Ljubljani: "Igrači su mislima u Evroligi, umorni su..."
Foto: Dado Đilas

Analiza

"NE BIH JA TO NAZVAO PROKLETSTVO" Muta Nikolić o CRNOJ SERIJI Partizana u Ljubljani: "Igrači su mislima u Evroligi, umorni su..."

Košarka -

Košarkaši Partizana poraženi su na gostovanju Cedevita Olimpiji u "Stožicama" rezultatom 95:91 u okviru 8.kola ABA lige. Crno-beli nisu srušili prokletstvo Ljubljane, pošto su doživeli šesti uzastopni poraz, a od fuzije Olimpije i Cedevite nikada nisu ovaj tim savladali u Ljubljani.

Cedevita Olimpija, Partizan, ABA liga
foto: Cedevita Olimpija / Ales Fevzer

U analizi ovog rezultata srpskog predstavnika i uopšte kompletne situacije u timu Željka Obradovića na početku sezone, Kurir je pozvao Miroslava Mutu Nikolića.

- Pratio sam utakmicu naravno, očekivalo se da će Partizan to dobiti, ali imaju povređenih igrača, nije lako kada nemate ceo sastav. Pritom, ima dosta novih igrača koji se još nisu uklopili, treba da se adaptiraju. Došao je i Kaboklo i za njega treba vremena, to je sve jedan dug proces - analizira Nikolić.

Željko Obradović, Džejms Naneli, Alen Smailagić, KK Partizan, Partizan
foto: Starsport

Crno-beli su u sezonu ušli sa ogromnim ambicijama i sa željom da se prošlogodišnji uspeh nadogradi, ipak niko nije očekivao da će nakon samo osam kola u regionalnoj ligi imati već tri poraza. Ono što je simtomatično jeste da beogradski klub nema pobedu u Ljubljani od 29. decembra 2018.

- Niko se nije nadao da će ovako krenuti, ali sezona je duga. Biće to kako treba. Drugo, mislim da su igrači mislima u Evroligi, da nisu toliko fokusirani na Jadransku ligu, ali i da utakmice u Evropi ostavljaju traga na igrače, umorni su. Kada je reč o ovom "prokletstvu", ja to ne bih nazvao prokletstvom, jednostavno se tako pogodilo - kaže Nikolić i dodaje:

- Te "manje" ekipe uvek igraju najbolje i najjače protiv Zvezde i Partizana! Njih svi žele da dobiju, ulažu mnogo više energije, truda, bore se i to se vidi. Danas svi igraju košarku i nigde ne možete da budete sigurni u pobedu - zaključuje bivši trener između ostalog Radničkog iz Kragujevca, Dinamika i Vojvodine.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

01:51

KUZMANOVIĆ O JOKIĆU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track