ORLIĆI TRIJUMFOM OKONČALI TEŠKU GODINU: Mladi fudbaleri Srbije ubedljivi protiv Luksemburga posle debakla od Engleza
Foto: STARSPORT / Shutterstock Editorial / Profimedia

KVALIFIKACIJE ZA EP

ORLIĆI TRIJUMFOM OKONČALI TEŠKU GODINU: Mladi fudbaleri Srbije ubedljivi protiv Luksemburga posle debakla od Engleza

Fudbal -

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije (U21) slavila je nad Luksemburgom sa 2:0 u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Ni kiša koja je neprestano padala u Staroj Pazovi nije omela izabranike Ljubinka Drulovića da ovu kalendarsku godinu završe trijumfalno. Posle bolnih i ubedljivih poraza od selekcije Engleske, "orlići" imaju i dve pobede (protiv Severne Irske i Azerbejdžana), a danas su upisali i treću čime su sačuvali nadu za plasman na EURO.

Od početka meča Srbija je bila ta koja je diktirala tempo igre protiv Luksemburga i već u 13. minutu jedna od akcija krunisana je pogotkom - strelac je bio Petar Ratkov.

U 28. minutu Ratkov je imao zicer, ali ga je u nameri da duplira vođstvo sprečio Souza - oborio ga je u kaznenom prostoru, a sudija nije imao dilemu i odmah je pokazao na "belu tačku". Precizan sa penala bio je kapiten Vladimir Lučić i od 30. minuta Srbija je imala velikih 2:0.

Kako je utakmica odmicala uslovi za igru su bili sve teži i teži - teren je bio potpuno natopljen vodom, igrači oba tima su dosta proklizavali, a lopta je "bežala"... Orlići su stvarali šanse, ali ni jedna nije ugrozila gol Luksemburga.

TOK MEČA

2. POLUVREME

90+3. minut - SRBIJA - LUKSEMBURG 2:0

90. minut - ŠANSA ZA SRBIJU! Dva puta su pokušavali "orlići" na samo nekoliko metara od gola, ali se lopta oba puta odbila od igrače Luksemburga. Igraće se još tri minuta u Staroj Pazovi.

87. minut - Ritam igre je potpuno opao, a nema ni uslova za bržu igru - igači "dave" loptu i čini se da čekaju poslednji sudijski zvižduk

76. minut - ŠANSA ZA SRBIJU! Pantović promašio zicer - Ratkov je sve "počistio" na 10 metara servirao loptu za Pantovića koji šutira pored leve stative

71. minut - Jedva se igra... Orlići uprkos teškim uslovima stvaraju šanse, ali ne uspevaju ozbiljnije da ugroze gol Luksemburga

63. minut - Uslovi za igru sa katastrofalni - teren je natopljen vodom, igrači proklizavaju...

52. minut - Opasna situacija pred golom Srbije, ali naša odbrana je na visini zadatka - uspešno je neutralisala napad Luksemburga

47. minut - Kiša je opet počela jako da pada što otežava igru u Staroj Pazovi

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

Ljubinko Drulović
foto: IMAGO / imago sportfotodienst / Profimedia

1. POLUVREME

45. minut - Kraj prvog poluvremena!

37. minut - ŠANSA ZA ORLIĆE! Kabić je šutirao snažno sa nekih 20-tak metara, ali je njegov šut odbranio golman gostiju

30. minut - GOL! Lučić sa penala duplira vođstvo

28. minut - PENAL ZA SRBIJU! Ratkov je bio sam pred golom Luksemburga, ali ga je u nameri da duplira vođstvo zaustavio Souza - obaranjem!

23. minut - Ratkov pada u kaznenom prostoru, ali sudija kaže da to - nije penal!

22. minut - Kiša pada u Staroj Pazovi, teren je dosta klizav, pa se igra dosta sporo. Inače, ovaj meč sa tribina prati i selektor "orlova" Dragan Stojković Piksi

13. minut - GOL! Srbija vodi pogotkom Petra Ratkova. Istrčao je pred golmana Luksemburga, izvršio pritisak i lopta je lako završila u mreži

10. minut - Za sada su "orlići" ti koji diktiraju tempo igre

19.00 - Meč je počeo!

Izabranici Ljubinka Drulovića pokušaće da trijumfalno završe tešku godinu i sačuvaju šanse za plasman na EURO.

Pobeda nad Luksemburgom je imperativ, mada su šanse da se Srbija plasira direktno na EP više teorijske.

Uoči duela sa Luksemburžanima, zauzimaju treće mesto grupe F sa šest bodova iz četiri meča. Ukrajina je lider sa 12, a Engleska druga sa devet.

U-21, U21, Orlići
foto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Podsetimo, Srbija je propustila poslednja dva Evropska prvenstva i daleko je od nekadašnje sile, koja je bila gotovo redovan učesnik, a dva puta i finalista.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track