"MRŽNJA IZMEĐU ZVEZDE I PARTIZANA NIKADA NIJE BILA KAO SADA" Nedović zagrmeo zbog dešavanja u srpskoj košarci: Nije dobro za sport
Foto: Starsport©

jake reči

"MRŽNJA IZMEĐU ZVEZDE I PARTIZANA NIKADA NIJE BILA KAO SADA" Nedović zagrmeo zbog dešavanja u srpskoj košarci: Nije dobro za sport

Košarka -

Već je odavno celom svetu poznato koliko rivalstvo postoji između Crvene zvezde i Partizana, koje vrlo često prelazi svaku "zdravu" granicu.

U poslednje dve godine, crveno i crno-beli svoje "bitke" biju i u Evroligu, a o odnosu između dva najveća srpska kluba govorio je plejmejker Crvene zvezde, Nemanja Nedović.

On je u razgovoru za "Eurohoops" kazao da ovakva atmosfera nikada nije bila, a količina mržnje između navijača mu uopšte ne prija.

"Bio sam ovde pre dve godine igrajući protiv Olimpijakosa. Uvek je bilo napeto, uvek je bila odlična atmosfera u OAKA hali ili u Dvorani mira i prijateljstva. A onda sam otišao u Crvenu zvezdu i mogu da kažem da mržnja između dva tima nikada nije bila kao što je sada. To je bilo nešto čime sam bio zaista iznenađen", rekao je Nemanja Nedović u intervjuu za "Eurohoops".

Crvena zvezda, Partizan, Nemanja Nedović
foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Pokušao je srpski košarkaš i da dođe do zaključka zbog čega tolika mržnja postoji...

"Valjda ima veze sa činjenicom da obe ekipe imaju velike ambicije, uložile su mnogo novca i zaista žele pobedu. Mislim da atmosfera koja je stvorena među navijačima ponekad izmakne kontroli i ne mislim da je dobra za sport. To utiče i na nas, kao na igrače, što nije dobro, ali to je nešto sa čim morate da se nosite. Nadam se da može da bude bolje, ne vidim da će biti bolje, iskreno, ali mržnja između dva tima i između navijačkih grupa nije bila veća u istoriji. Mislim da svi treba da upamte da je na kraju dana ovo samo sport i da ima važnijih stvari u životu", zaključio je košarkaš Crvene zvezde.

Kurir sport

Bonus video:

02:51

Nemanja Nedović o početku priprema reprezentacije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track