DA LI SMO SVESNI KAKVOG BISERA IMAMO?! Topić je budućnost naše, ali i svetske košarke - prognoziraju mu DRUGO MESTO na NBA draftu!
Foto: KSS

ludilo

DA LI SMO SVESNI KAKVOG BISERA IMAMO?! Topić je budućnost naše, ali i svetske košarke - prognoziraju mu DRUGO MESTO na NBA draftu!

Košarka -

U proteklih nekoliko meseci, u etar srpske košarkaške javnosti lansirao se mladi Nikola Topić, koji fenomenalnim partijama iz nedelje u nedelju skreće pažnju na sebe.

Talentovani plejmejker ove sezone nosi dres Mege, a postoje šanse da ga već naredne godine gledamo u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu, bar tako pišu strani mediji.

Najnovije projekcije su urađene, pa Topić zauzima visoko drugo mesto na draftu, odmah iza Ron Holanda.

Topić aktuelne sezone u ABA ligi prosečno beleži 18,8 poena uz 7 asistencija i 3,3 skoka po meču, a Džonatan Vaserman je na portalu "Bleacher Report" stavio 17-godišnjeg momka na drugo mesto.

"Topić je jedna od najvećih priča za predstojeći draft i sve više deluje kao da mu je mesto među top5 pikova. Stalno zadaje probleme odbranama sa svojim driblinzima, dodavanjima, poentiranjem i pogađanjem sa poludistance. Podseća na Šeja Gildžusa-Aleksandera po načinu kreacije i veštinama, promeni brzine, eksplozivnosti i košarkaškoj inteligenciji. Odlično vidi teren i 'čita' odbrane u 'pik en rol' situacijama. NBA timovi će verovatno početi da ignorišu neke limite u smislu atleticizma i defanzive, posebno ako nastavi da pruža ovakve partije u napadu i ako popravi procente šuta", stoji u tekstu.

Kurir sport

Bonus video:

00:15

NOLE OPČINIO NBA ZVEZDU! Dončić nije krio oduševljenje zbog susreta sa Srbinom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track