NJEGOVE BROJKE SU IMPRESIVNE, A ZVEZDA GA SE OLAKO ODREKLA: Ruski košarkaš uživa u Kini i žali što nije došao u Beograd
Foto: Printskrin/Instagram

ozbiljan igrač

NJEGOVE BROJKE SU IMPRESIVNE, A ZVEZDA GA SE OLAKO ODREKLA: Ruski košarkaš uživa u Kini i žali što nije došao u Beograd

Košarka -

Krajem avgusta Aleksej Šved bio je nadomak dolaska u Crvenu zvezdu. Ruski košarkaš tada je silno želeo da dođe u Beograd i igra Evroligu.

Aleksej Šved
foto: Vitaly Timkiv / Sputnik / Profimedia

Nažalost navijača Crvene zvezde Aleksej Šved nije potpisao za klub sa Kališa, jer je procenjeno da bi imao velikih problema u Evroligi. I to pre svega papirološke prirode, jer bi mu neke zemlje kao Rusu branile ulazak. Dopisivao se Šved sa navijačima Crvene zvezde i bilo mu je žao što nije došao u Beograd.

Posle svega toga, Aleksej Šved odlučio je da kariejru nastavi u Kini u redovima kluba Šansi Lungs. Nedavno je Rus ostvario drugi tripl-dabl i tako pomogao svom klubu da ostvari šestu pobedu zaredom u kineskom prvenstvu.

Aleksej Šved proveo je 26 minuta na parketu u susretu sa Ningbo Roketsima (125:106). Za to vreme postigao je 21 poen, upisao 10 skokova i 14 asistencija. U utakmici pre, Rus je sakupio 17 poena, 10 skokova i 14 asistencija.

Sredinom novembra Šved je proglašen za najboljeg igrača nedelje. Sezona u Kini prilično je kratka, tako da će Rus biti slobodan krajem februara i početkom marta. Nakon toga bi mogao da potpiše za neki klub u Evropi, jer baš u to vreme počinje završnica liga.

Aleksej Šved
foto: Printskrin/Instagram

Tokom leta Aleksej Šved imao je tešku nesreću, pošto je posle sukoba sa grupom kriminalaca, kada je branio čast svoje supruge, završio u bolnici sa teškim povredama. Imao je otvoren prelom glave i nekoliko dana je bio u komi. Oporavio se i vratio košarci.

Kurir sport/A. R.

00:14

Atmosfera ispred Arene pred meč Partizan - Crvena zvezda

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track