Uniks i Le Man u polufinalu

Evroliga kvalifikacije

Uniks i Le Man u polufinalu

Košarka -
U četvrtak se igraju polufinalni susreti Kantu - Nimburk i Uniks - Le Man, dok je u petak finalni meč kvalifikacija

Košarkaši Uniksa i Le Mana igraće u polufinalu kvalifikacija za Evroligu, nakon pobeda ostvarenih u sredu.

Uniks srpskog trenera Ace Petrovića nije imao većih problema protiv nemačkog Ulma. Prednost od 10 poena posle prve četvrtine čuvana je do poluvremena, a posle 30 minuta igre povećana i na 20 razlike, što je bilo dovoljno za mirnu završnicu.

Najefikasniji u redovima ruske ekipe bio je Lajdej sa 21 poenom, dok je Vujukas dodao 18, a Četmen 15. Nemce su predvodili Brajant i Rej sa po 17 poena.

Bivši trener Partizana Vlada Jovanović nije imao uspeha sa Donjeckom koji je poražen od francuskog Le Mana. U neizvesnoj utakmici početak je pripao Donjecku, a kraj Le Manu, koji je prednost ostvarenu na početku poslednje deonice uspeo da zadrži do kraja. Francuzi su uspeli da se odbrane pet minuta pre kraja kada su Ukrajinci poslednji put pripretili (52:51), da bi zatim sigurno priveli meč kraju.

Najefikasniji u redovima francuske ekipe bio je Long sa 14 poena, El-Amin i Kofi su postigli po 12, a Si je dodao 10. U redovima Donjecka prednjačio je Perkins sa 15 poena, Stojanovski je dodao 11, a Kari 10.

U četvrtak se igraju polufinalni susreti Kantu - Nimburk i Uniks - Le Man, dok je u petak finalni meč kvalifikacija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track