TRAGIČAN KRAJ VELIKOG GLUMCA I KOŠARKAŠA PARTIZANA Acu Gavrića pamtimo kao kapetana Lešija i Bata Koleta! Mlad je otišao u smrt
Foto: Privatna arhiva

Tužan kraj

TRAGIČAN KRAJ VELIKOG GLUMCA I KOŠARKAŠA PARTIZANA Acu Gavrića pamtimo kao kapetana Lešija i Bata Koleta! Mlad je otišao u smrt

Košarka -

Na današnji dan, 6. decembra 1972. tragično je život u saobraćajnoj nesreći, izgubio Aleksandar Gavrić, naš poznati filmski glumac i košarkaš Partizana.

Aca Gavrić je rođen 1932. godine u Beogradu.

Snimio je oko 35 radio i TV drama. Gledaoci ga pamte po ulogama u filmovima "Potraga", "Obračun", "Signali nad gradom", "Solunski atentatori", "Operacija Beograd", "Kapetan Leši", "Marš na Drinu" itd., a igrao je i u TV seriji "Kamiondžije".

Poginuo je u saobraćajnoj nesreći, vraćajući se sa snimanja filma "Skitanje je zakonom zabranjeno".

Imao je veliku popularnost i da nije poginuo, veruje se da bi po ulogama nadmašio Batu Živojinovića.

Za Acu Gavrića je poznato da je bio veliki navijač Partizana, ali je malo onih koji znaju da se bavio košarkom. Za Partizanovu juniorsku košarkašku ekipu odigrao je pedesetak utakmica.

Nekadašnji prvotimac Partizana i ujedno trener juniora Čedomir Stojićević, trenirao je Gavrića i za njega tvrdio da je bio veliki potencijal i vrlo perspektivan košarkaš.

Kurir sport / Saša Petrović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track