ZVEZDA OČAJNA U GOSTIMA, MITROVIĆ OTKRIO ZBOG ČEGA: Ne smemo ovako, jednostavno je...
Foto: EPA/Manuel Bruque

EVROLIGA

ZVEZDA OČAJNA U GOSTIMA, MITROVIĆ OTKRIO ZBOG ČEGA: Ne smemo ovako, jednostavno je...

Košarka -

Košarkaš Crvene zvezde, Luka Mitrović, komentarisao je poraz tog tima od Valensije.

Crveno-beli u Evroligi sada imaju učinak od četiri pobede i osam poraza, dok je bilans na gostujućem terenu porastao na šest izgubljenih utakmica bez ijednog trijumfa.

- Pedesetšest poena u prvom poluvremenu na gostujućem terenu... Pričao sam i prošlu utakmicu protiv Efesa kad smo primili previše na domaćem, a pogotovo na gostujućem, mislim da je 56 poena mnogo. Potrebno je uložiti mnogo truda da bismo se vratili iz takvog minusa na gostujućem terenu. Mi smo uspeli, ali to je ta potrošena energija i umor, koju je potrebno da uložite da biste se vratili iz takvog minusa i onda zato verovatno zafali snage i sreće na kraju. Ne smemo ovako da otvaramo utakmice na gostujućem terenu, ali to je nešto simptomatično i potrebno je pronaći razlog tome - rekao je Mitrović i poručio šta je glavni uzrok poraza na strani:

- Kao što rekoh – odbrana. Mislim da je toliko jednostavno. Možda nije realno očekivati 40 minuta dobre odbrane na gostujućem terenu, ali 20 minuta je malo. Utakmica u gostima se jedino dobija dobrom energijom i agresivnošću. Valensiji, koja nije bila u dobrom momentu, dopustiti joj 56 poena za poluvreme, da od samog starta lakim poenima, otvorenim šutevima, sebi vrati samopouzdanje koje je bilo poljuljano i onda je jako teško igrati.

Govorio je i o lošoj situaciji Zvezde na tabeli.

- Nije prijatno svakako, teško je ne osvrtati se na tabelu, ali to je nešto što moramo da uradimo definitivno. Da igramo svaki meč, počevši od ovog prekosutra, od starta dosta agresivnije… Ne mogu da kažem sa većom željom, jer ne mogu da kažem da niko od nas ne želi, ali treba to preneti na teren. Da pokušamo da se ne osvrćemo na tabelu, jer kao što ste i sami rekli, rana je faza sezone, dve pobede dele petog i petnaestog, tako da situacija može da se okrene, ali mora nešto da se promeni u našim redovima kako bismo okrenuli situaciju - zaključio je Mitrović.

Kurir sport

Bonus video:

04:25

Nikola Mirotić posle pobede nad Zvezdom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track