PET GODINA JE RADIO SA VUJOŠEVIĆEM U PARTIZANU! Srpski trener otvoreno o saradnji sa legendom crno-belih: Bio je jako zahtevan!

vlada jovanović

PET GODINA JE RADIO SA VUJOŠEVIĆEM U PARTIZANU! Srpski trener otvoreno o saradnji sa legendom crno-belih: Bio je jako zahtevan!

Košarka -

Srpski košarkaški trener Vladimir Vlada Jovanović otvoreno je govorio o dugogodišnjoj saradnji sa iskusnim stručnjakom Duškom Vujoševićem u Partizanu.

U razgovoru za "Mozzart sport" aktuelni trener Spartaka iz Subotice prisetio se perioda koji je proveo u taboru crno-belih.

"Taj period je davno iza mene u Partizanu sam proveo vise od 15 godina, prošao sam sve uzrasne kategorije da bi dosao do prvog tima gde sam proveo 7 godina. Pet godina asistent Duletu dve godine kao trener. To je bio period Partizanovog rasta", kaže Jovanović i dodaje:

"Nakon Final Foura 1998. godine usledio je period slabijih rezultata, međutim dolaskom Duška Vujoševića Partizan je ušao u novu eru i tim je počeo da se gradi od početka. U tom periodu od preko deceniju veliki broj mladih igrača prošao je kroz klub od toga dobar deo njih se u Partizanu afirmisao i postizao velike uspehe ne samo u Srbiji nego i u Evropi, njihovim reprezentacijama ali i NBA ligi".

Vladimir Jovanović
foto: Zadar/Zvonko Kucelin, ABA liga

Vlada ističe da je rad sa legendarnim trenerom Partizana Duškom Vujoševićem bio jako zahtevan.

"Rad u to vreme sa Duletom Vujoševićem bio je jako zahtevan. U isto vreme smo pokušavali da na dva fronta napravimo rezultate. Prvi front je bio stvaranje mladih igrača i njihova afirmacija, a nije ih bilo baš malo", kaže Vlada i nastavlja:

"Drugi front je bilo ostvarivanje rezultata koji nisu došli u prvi mah, ali kako je vreme odmicalo sve je dolazilo na svoje i Duletova era krunisana je Fajnal forom. Te godine smo igrali sva finala i osvojili Kup, KLS i ABA ligu, a u Parizu nesrećno izgubili u polufinalu".

Ne krije da ga je Vujošević imao ogroman uticaj na njegovu karijeru i život.

"Sam njegov uticaj na mene i kao tada jednog mladog čoveka i kao trenera bio veliki. Pre svega način ophođenja ne samo prema mladim ljudima i shvatanje važnosti treninga, insistiranje na nekim detaljima što je uticalo da i mene i naše momke nauči nekim stvarima, ne samo o košarci nego i o životu", ističe Jovanović.

Nakon odlaska Vujoševića u CSKA iz Moskve, ekipu je preuzeo upravo Vlada Jovanović.

"Prvi trener sam postao nakon jedne od najuspešnijih sezona Partizana posle 1992. kada smo se i popeli na krov Evrope. Veliki pritisak je bio na meni i težak izazov. Tačno se sećam moje prve utakmice protiv Budućnost kada je u Pioniru bilo 8.000-9.000 ljudi. Zamislite da sada toliko navijača dođe na utakmicu ABA lige. Sada je već druga priča ali u tom trenutku je to za mene bio veliki pritisak", kaže Jovanović i dodaje:

"Imali smo dosta mladih igrača ali smo zavisili od rezultata. Moram da kažem da sam uspešno završio posao, ali nisam sasvim zadovoljan. Mogao sam i bolje, ali smo svakako uzeli za te dve godine sve trofeje osim jednog od Makabija koji je te sezone priključen Jadranskoj ligi. Ostati posle Duleta, pred velikim brojem navijača i sa njihovim ogromnim očekivanjima nije bilo lako ali sam zadovoljan sa tim što sam uspeo".

Kurir sport/Basketballsphere

06:42

DUŠKO VUJOŠEVIĆ IZNENADIO MILICU MANDIĆ! Došao u emisiju sa sve POKLONOM: Pogledajte kako je jedva zadržala suze!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track