LEBRONA SLOMILE EMOCIJE, NIJE MOGAO DA SE SUZDRŽI! Njegov sin debitovao za kolež posle SRČANOG ZASTOJA: Ponosan sam na tebe...
Foto: Brian Prahl / SplashNews.com / Splash / Profimedia

NCAA

LEBRONA SLOMILE EMOCIJE, NIJE MOGAO DA SE SUZDRŽI! Njegov sin debitovao za kolež posle SRČANOG ZASTOJA: Ponosan sam na tebe...

Košarka -

Nekoliko meseci nakon srčanog zastoja koji je doživeo na treningu, Broni Džejms (17), sin proslavljenog NBA košarkaša Lebrona Džejmsa, debitovao je u čuvenoj NCAA ligi.

Naslednik jednog od najvećih košarkaša u istoriji upisao je prve minute u dresu Univerziteta Južna Kalifornija, a ponosni tata uživo je pratio njegov prvi nastup na koledžu.

Podsetimo, Broni je kraljem jula na treningu doživeo srčani zastoj. Nakon ukazane pomoći na terenu u svesnom stanju je prebačen u bolnicu. Nakon detaljnih analiza koje su obavili lekari u tri različite klinike u Sjedinjenim Američkim Državama utvrđen je uzrok srčanog zastoja Lebronovog naslednika. Reč je o urođenoj srčanoj mani koja je srećom bila izlečiva. Problem je rešen i Broni se uspešno oporavio i uz dozvolu lekara nastavio profesionalno da se bavi sportom.

Njegov tim doživeo je poraz od Long Bič Stejta (84:79), ali rezultat na ovom meču bio je u drugom planu. Sve oči bile su uprte u momka koji se vratio na teren posle horora koji je preživeo.

Broni je odigrao 17 minuta i upisao četiri poena (1/3 šut za tri poena), tri skoka i jednu izuzetno atraktivnu blokadu u tatinom stilu.

Lebron je sa porodicom iz prvog reda pratio meč, a onda je na svom Instagram provilu ostavio jednu izuzetno emotivnu poruku:

"Ne mogu vam opisati koliko je emotivan ovaj dan bio za mene. Bukvalno sam iscrpljen i sve što mogu da kažem Broniju je da si jednostavno neverovatan! Dođavola i pobede i porazi koje će se dogoditi. Ti si već osvojio glavni cilj/titulu, a to je život. Ponosan sam na tebe klinac i danas si mi dao više od života. Hvala ti i volim te", poručio je ponosni tata.

Kurir sport/J.M.

03:09

SPORT U SLUŽBI POLITIKE: Poruke na dresovima nosilo 285 od 350 košarkaša NBA (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track