LUKA VILDOZA OPET U CRVENOJ ZVEZDI?! Nešto se kuva između Beograda i Atine!
Foto: Starsport/Srđan Stevanović

bomba na pomolu

LUKA VILDOZA OPET U CRVENOJ ZVEZDI?! Nešto se kuva između Beograda i Atine!

Košarka -

Luka Vildoza i Crvena zvezda po drugi put. Da li je realno? Ima li mogućnosti da dođe do ovog transfera?

Luka Vildoza
foto: Stefanos Kyriazis / Zuma Press / Profimedia

Gde ima dima, ima i vatre, kaže stara srpska poslovica. Luka Vildoza vaskrsao je svoju karijeru u Crvenoj zvezdi prošle sezone. Bio je prvi Argentinac u crveno-belom dresu i za kratko vreme postao miljenik navijača. Ujedno i najzaslužniji za dolazak poznatijeg zemljaka Fakunda Kampaca.

Međutim, Luka Vildoza (28) odlučio je da posle godinu dana napusti Beograd i Crvenu zvezdu. Bilo je logično da Argentinac unovči svoj kvalitet, jer je iz Atine, od Panatinaikosa dobio neverovatnu ponudu, vrednu 5.800.000 evra za tri godine. Period u Beogradu pamtiće Vildoza po raskidu veze sa svojom dugogodišnjom devojkom Ajnarom Hihon zbog koje je dugo patio. Izlaz iz krize našao je u ljubavi sa srpskom odbojkašicom Milicom Tasić, sa kojom je i dalje zajedno.

Milica Tasić, Luka Vildoza
foto: Instagram/Milica Tasić

Međutim, Luka Vildoza nije se snašao pod komandom novog trenera Ergina Atamana. Argentinac je bio od onih košarkaša koje Turčin nije birao. I samim tim od starta sezone bio je na ledu kod Atamana, poznatog po tome, da kada jednog igrača uzme na zub, da je taj završio kod njega u timu. I ta netrplejivost traje, još od novembra kada je cela stvar isplivala u javnost, a Luka Vildoza navodno čak bio i ponuđen Partizanu.

Za sada, iz Atine i Grčke nema zvaničnih informacija kada je Luka Vildoza u pitanju. Jasno je da nije na istim talasnim dužinama sa Erginom Atamanom i da mu je mizerna minutaža u Panatinaikosu. Argentinac je nezadovoljan i voleo bi da promeni sredinu. To je navodno rekao i čelnicima kluba, kao i ljudima koji brinu o njegovoj karijeri.

Luka Vildoza
foto: /IPA / Sipa Press / Profimedia

S obzirom na dobre vibracije između Luke Vildoze i Crvene zvezde odranije, logično je da je srpski klub počeo da se raspituje za Argentinca. Posebno što sadašnjem sastavu nedostaje igrač takvih kvaliteta. Navodno, ni trener Janis Sferopulos ne bi imao ništa protiv da u svom timu vidi Luku Vildozu.

Ali, pitaju se Grci, odnosno gazda kluba Panatinaikosa prgavi i nepredvidivi Dimitris Janakopulos. Dao je veliki novac za Argentinca i sigurno nije raspoložen da se odrekne Vildoze, bez obzira na Atamana i njegov stav. Opet, ostavlja se mogućnost da se Luka vrati u Crvenu zvezdu, tačnije dođe na pozajmicu do kraja sezone i to je opcija za koju navijaju simpatizeri crveno-belih.

Fakundo Kampaco, Luka Vildoza
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Prelazni rok u Evroligi traje i tek sada su pojedini klubovi počeli da popunjavaju rostere sa košarkašima koji se nisu snašli u NBA ligi, ili su nezadovoljni u klubovima. Poput Filipa Petruševa koji je prešao u Olimpijakos, Bruna Kabokla koji je završio u Partizanu, ili Ostina Holinsa koji je pojačao Žalgiris. Tek treba očekivati prave bombe, a među njima bi mogao da bude baš Luka Vildoza i njegov eventualni povratak u Crvenu zvezdu.

Kurir sport/A. R.

00:04

Luka Vildoza i Milica Tasić posle utakmice

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track