HOĆE LI TOPIĆ BITI PRVI PIK NA DRAFTU? Snimak koji sve GOVORI: Skauti iz NBA lige stoje u redu da vide Srbina na delu! (VIDEO)
Foto: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanovic

biser

HOĆE LI TOPIĆ BITI PRVI PIK NA DRAFTU? Snimak koji sve GOVORI: Skauti iz NBA lige stoje u redu da vide Srbina na delu! (VIDEO)

Košarka -

Pola NBA lige pratilo je derbi meč 11. kola ABA lige između Mege i Crvene zvezde (88:98).

Ljudi iz Oklahome, San Antonija, Klivlenda, Indijane, Jute, Majamija, Sakramenta, Denvera, Šarlota, Vašingtona, Los Anđelesa, Njujorka... Svi u istom redu sa samo jednim ciljem - uveriti se u kvalitete Nikole Topića kom se predviđa blistava NBA karijera.

Skauti većine timova iz Amerike sjatili su se u Srbiju kako bi uživo ispratili meč između Mege i Crvene zvezde i na delu videli mladog Topića koji bi prema nekim predikcijama mogao i do prve pozicije na predstojećem draftu.

Tim sa Malog Kalemegdana na kraju je slavio sa 98:88, a Nikola Topić je ubacio 21 poen, uz po pet skokova i asistencija i definitivno je oduševio sve prisutne.

Topić ove sezone blista u ABA ligi, pa u dresu Mege prosečno beleži 19,1 poen, 6,6 asistencija i 3,1 skok po meču što mu donosi indeks korisnosti od 20,4. Jedan je od najboljih igrača u ovom takmičenju, a ako pogledamo ko se sve interesuje za njega - nema dileme da će uskoro biti hit i na NBA draftu.

Šta vi mislite, koje mesto na NBA draftu zaslužuje Nikola Topić?

Kurir sport / Ž.S. / B92

BONUS VIDEO:

00:18

Nikola Jokić stigao na žurku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track