"SOMBORSKI DABL" MAESTRALNOG NIKOLE JOKIĆA! Srbin ponovo BACAO MAGIJU, Nagetsi na gostovanju srušili Šarlot! (VIDEO)
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

NBA

"SOMBORSKI DABL" MAESTRALNOG NIKOLE JOKIĆA! Srbin ponovo BACAO MAGIJU, Nagetsi na gostovanju srušili Šarlot! (VIDEO)

Košarka -

Maestralni srpski košarkaš Nikola Jokić zabeležio je dabl-dabl učinak u trijumfu Denvera na gostovanju protiv Šarlot Hornetsa 102:95.

Srbin je još jednom upisao popularni "Sombor dabl", karakterističan učinak za Jokića u kom mu jedna brojka nedostaje za tripl-dabl. Za 36 minuta igre upisao je 18 poena, 10 skokova i devet asistencija. Verovali ili ne, bio je to 46. meč u Nikolinoj karijeri u kojoj mu je samo jedan poen, skok ili asistencija nedostajala za tripl-dabl.

Naravno, i na ovom meču svojim spektakularnim potezima ostavljao je bez teksta ljubitelje košarke. Bilo je tu raznih specijaliteta iz "Jokićeve kuhinje" - atraktivna dodavanja, ludi koševi...

Nagetsi su meč prelomili u trećoj deonici koju su dobili rezultatom 30:9. Hornetsi su na poluvremenu imali šest poena prednosti (60:54), međutim, ekipa trenera Melouna odigrala je perfektnu odbranu trećoj četvrtini, više od šest minuta igre domaćin nije uspeo da postigne koš. Denver pravi seriju 21:5 i dolazi do nedostižne prednosti na ovom meču.

Najefikasniji u pobedničkom timu na ovom meču bio je Majkl Porter Džunior sa 22 poena, dok je Džamal Marej ubacio 20 poena uz 12 skokova.

U poraženom timu istakao se Majls Bridžis sa 22 postignuta poena.

Nagetsi sada imaju skor 21-10 i zauzimaju treće mesto na Zapadu. Šampiona sada čeka spektakl za Božić - meč sa Golden stejt Voriorsima u "Bol areni" u ponedeljak od 20.30 po našem vremenu

Kurir sport/J.M.

01:06

Jokić pratio trku svog konja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track