"PRILIKA DA IGRAŠ ZA NAJBOLJEG EVROPSKOG TRENERA SE NE PROPUŠTA" Smit o dolasku u Partizan: Nisam još pričao sa Željkom!
Foto: KK Partizan

novo pojačanje

"PRILIKA DA IGRAŠ ZA NAJBOLJEG EVROPSKOG TRENERA SE NE PROPUŠTA" Smit o dolasku u Partizan: Nisam još pričao sa Željkom!

Košarka -

Iskusni košarkaš Džejlin Smit otkrio je zašto je odlučio da karijeru nastavi u Partizanu.

Dosadašnji košarkaš Virtusa u nedelju je zvanično predstavljen kao novo pojačanje crno-belih.

Kod novog trenera tima iz Bolonje nije dobio adekvatnu priliku, shavatio je da je vreme da promeni sredinu i odlučio je da prihvati ponudu Partizana.

Sa crno-belima potpisao je ugovor do kraja sezone i od 18. kola imaće pravo nastupa u Evroligi.

U razgovoru za "Mozzart Sport" objasnio je kako je došlo do prekida saradnje sa Virtusom.

"Kako je sezona odmicala, stavljen sam u čudnu situaciju. Pred sezonu u Virtusu je bio Serđo Skariolo, koji je imao plan za mene, da budem 'dvojka'. Ali, pošto nisu rešili situaciju sa (Ifeom) Lundbergom, u međuvremenu je došao novi trener i on je ostao u timu. Tada je Virtus imao trojicu bekova. Tada je bilo samo pitanje vremena ko će otpasti. Trener je imao vremena da bira sa kim želi da gradi igru. Na kraju sam ja bio taj koji je ostavljen po strani", kaže Smit i otkriva da je desetak dana radio na transferu.

"Nisam igrao u Virtusu, pa sam svom novom agentu Teriju (Arčeru) rekao da je vreme da idem. Onda se pročulo da želim da idem. Posle duplog kola u Evroligi pre dve sedmice trener (Luka Banki prim. aut) je prestao da me koristi na parketu. Posle toga moj agent je stupio u kontakt sa Partizanom, da se raspita kakva je situacija pošto je znao da ekipi treba igrač na pozicijama 'jedan' i 'dva'. Na kraju je sve ispalo savršeno".

Na pitanje zašto je odabrao baš Partizan, Smit odgovara:

"Imaju igrače... Panter, Naneli, Ledej... Ceo tim je sjajan. Prilika da igraš za verovatno najboljeg evropskog trenera svih vremena je nešto što ne možeš da propustiš, moraš da dođeš kada te zove. Ne dešavaju se često situacije da igraš za trenera kakav je Željko Obradović. Pored toga, navijači su još jedan bitan faktor. Imati takvu podršku na svakoj utakmici, igrati pred 20.000 navijača je nešto neverovatno".

On je istakao da još uvek nije razgovarao sa trenerom Obradovićem o svojoj ulozi u timu.

"Nisam još pričao sa Željkom, verujem da će se to desiti u narednim danima, da dobijem više informacija o ulozi koja mi je namenjena. Vidim da su bili u dobrom momentu, a ja ću se potruditi da donesem sve što mogu i što treba ekipi. Ne bih voleo da poremetim hemiju tima, već da budem neko ko će da pomogne ekipi kako god je to moguće", poručio je reprezentativac Hrvatske.

Saigrač iz Virtusa, Ognjen Dobrić, govorio mu je o atmosferi na utakmicama u Beogradu.

Stalno mi priča o atmosferi u Beogradu, kako je igrati večite derbije. Rekao mi je da je su utakmice posebno naelektrisane. Atmosfera je sjajna, to mi je rekao, ali gledao sam utakmice i preko televizije, zaista sam oduševljen

Kurir sport/Mozzart Sport

01:33

Matijas Lesor, rođendan, Partizan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track